Cocktails με άρωμα εξωτικής ταϊλανδέζικης κουζίνας

Cocktails με άρωμα εξωτικής ταϊλανδέζικης κουζίνας

Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των ταϋλανδέζικων cocktail σε ένα από τα πιο αυθεντικά εστιατόρια Thai Kitchen στην Αθήνα. Μια καλοκαιρινή πρόταση που μπορεί να συνδυάσει εξωτική κουζίνα με ενδιαφέρουσες προσμείξεις ποτών

Η υπόθεση cocktail είναι μια δύσκολη εξίσωση στην Ελλάδα. Κάποια γίνονται της μόδας και τα σερβίρουν παντού σαν μπίρα του καλοκαιριού και άλλα παρά είναι εξεζητημένα και βαριά για μια ζεστή καλοκαιρινή έξοδο στην Αθήνα. Για εκείνους που προτιμούν αυθεντικές γεύσεις και αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες γεύσεις χωρίς να παραμένουν στα τετριμμένα, η επιλογή ενός mojito που μάλιστα θα του κοστίσει 10€ ή μιας – κατά τα άλλα δροσιστικής και κλασικής – μαργαρίτας δεν είναι και ό, τι πιο ικανοποιητικό.

Στο κέντρο της Αθήνας χτυπάει  καρδιά τους πιο αυθεντικού ίσως εστιατορίου ταϊλανδέζικης κουζίνας, του Tamarind. Γνωρίζαμε για το εξαιρετικό, απολαυστικό φαγητό του, δια χειρός του Ελληνοταϊλανδού Σεφ Μπεν Προβή. Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε την “αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα” με εξαιρετικές επιλογές ξεχωριστών cocktail με έμπνευση και στήριγμα τα υλικά της ανατολίτικης χώρας, όπως τα εξωτικά φρούτα – μάνγκο, ανανάς, καρύδα – τα μπαχαρικά – όπως την καυτερή τσίλι πιπεριά, το φρέσκο τζίντζερ και τα θαλασσινά. 

Το Cocktail πίνεται παρέα με νόστιμα πιάτα

Αυτό που έκανε τη γευσιγνωσία διαφορετική είναι η πρόταση του Tamarind, που πήρε το όνομά του από το δένδρο Ταμάρινδος (ένα τέτοιο θα βρείτε μέσα στο εστιατόριο), να απολαύσει ένα από τα cocktail που επιμελείται ο Ιωάννης Ορφανός συνοδεία αυθεντικού, ταϊλανδέζικου φαγητού. Άλλωστε τα δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα απλά, αλλά μοναδικά υλικά της ταϊλανδέζικης κουζίνας, όπως τα έφερε στις αποσκευές του ο Σεφ.

 

Μπορεί η Ταϊλάνδη να μην έχει παραδοσιακά cocktail, τουλάχιστον όχι τόσα πολλά όσα θα βρει κανείς στο Tamarind στον Κεραμεικό, όμως κάθετι στο ποτήρι σου θα θυμίζει την εξωτική χώρα για τη δροσιά, τα αρώματα, τις γεύσεις και τα βασικά υλικά της διάσημης ταϊλανδέζικης κουζίνας.

Το Mekhong Tai Spirit είναι το “τοπικό” ποτό, ας το πούμε το Μπέρμπον της χώρας. Αναμεμειγμένο με μοσχολέμονο, μάνγκο, αλλά και αρωματική βανίλια και σιρόπι καρύδας αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις γλυκιές και αρωματικές γεύσεις σε φρουτένιους καλοκαιρινούς συνδυασμούς.

Ο Ιβίσκος που δίνει και το κατακόκκινο χρώμα, χαρίζει ένα γλυκό, απολαυστικό τόνο σε ένα ποτό ιδανικό για εκείνους που προτιμούν πιο ομοιογενείς και λιγότερο φρουτώδεις γεύσεις στο ποτήρι τους. Η όξινη γεύση του πορτοκαλιού, η αψάδα του τζίντζερ και του πικρού βασιλικού δίνει τον τόνο σε ένα bitter sour αποτέλεσμα.

Αν κάτι μπορεί να χαρακτηριστεί ως Hot, είναι αυτό το cocktail. Τροπικό φρούτο λίτσι, καρύδα και χειροποίητο σιρόπι καυτερής τσίλι πιπεριάς σε μπόλικο τριμμένο πάγο και σερβιρισμένη με αρωματικό φύλλο καφίρ και μια τσίλι πιπερίτσα. Για όσους λατρεύουν τις spicy γεύσεις, αυτό το ποτό είναι σαφέστατα η επιλογή τους.

Η εξωτική ματιά του διάσημου bloody mary σερβίρεται με βραστή γαρίδα. Βότκα, χυμός ντομάτας, ταμπάσκο, τσίλι, λεμονόχορτο και καφίρ δίνουν μια έντονη γεμάτη γεύση και ένα τροπικό ποτό σε εκείνους που αγαπούν το κλασικό cocktail.

Τα πιάτα του καλοκαιριού

“Λένε, πως το φαγητό είναι μνήμη και το βάλσαμο για τη νοσταλγία. Νομίζω πως έχουν δίκιο θυμούμενος τη μητέρα μου και τις φίλες της να χτυπούν ευλαβικά στο πέτρινο γουδί τα φρέσκα μυρωδικά για την παρασκευή των κάρυ. Έπειτα το σωτάριζαν με το κρέας, απελευθερώνοντας τα αρώματα των εξωτικών μπαχαρικών, που αρχικά έκαιγαν τα ρουθούνια μέχρι να προσθέσουν το γάλα καρύδας” σημειώνει ο Σεφ του εστιατορίου που μας προτείνει μερικά από τα αμέτρητα πιάτα του για να συνοδεύσουμε τα cocktail που δοκιμάσαμε.

 

Εκείνο που μένει έντονα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι η αγάπη στο φρέσκο, το ζουμερό και το ζωντανό. Η επιμονή σε εξωτικά, παραδοσιακά υλικά και η αγάπη για το τσίλι και τα καυτερά πιάτα, που όμως συνδυάζονται με απίθανα γλυκά κάρυ (συνήθως κρέας ή λαχανικά καβουρδισμένα σε μείγμα μπαχαρικών) με απολαυστικό γάλα καρύδας, σαλάτες που μοιάζουν με αραδιασμένα υλικά για δροσερά cocktail.

Το Tamarind μοιάζει να αποκαλύπτει με πολύ αγάπη την αυθεντική κουζίνα της Ταϊλάνδης και συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν φέτος το καλοκαίρι να δοκιμάσουν νέες εξωτικές γεύσεις και να απολαύσουν πρωτότυπα και εντυπωσιακά cocktails.

Πληροφορίες: Tamarind Athens

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο

Facebook Page

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα