Δίκη 49 ατόμων για τοκογλυφία στη Λάρισα

Δίκη 49 ατόμων για τοκογλυφία στη Λάρισα

Ξεκινά την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβιασμών, με 49 κατηγορουμένους

Ξεκινά την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβιασμών, με 49 κατηγορουμένους και περίπου 150 μάρτυρες. Εικοσιτρείς κατηγορούμενοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια Ρομ , 8 είναι προσωρινά κρατούμενοι και τέσσερις αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οποία ξεπερνά τις 2.000 σελίδες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τοκογλυφία και εκβιασμοί. Στις βασικές κατηγορίες, όλες κακουργηματικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται και απάτες, κυρίως αγοραπωλησίες χρυσών λιρών, οι οποίες εκ των υστέρων αποδεικνυόταν ότι ήταν νομίσματα των είκοσι λεπτών του ευρώ.

Τα 23 άτομα κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικού χρήματος, τοκογλυφία και εκβιασμούς. Εννέα άτομα, που δεν ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται για επιμέρους πράξεις, που βοήθησαν την οργάνωση. Οι υπόλοιποι είναι πράκτορες Προ-Πο, από διάφορες περιοχές της χώρας, που παραπέμπονται για άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για απλή συνέργεια στην εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα, αλλά λόγω παρέλευσης του ωραρίου αναβλήθηκε η έναρξή της. Ήδη πάντως στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εξονυχιστικούς ελέγχους μέσα στο κτίριο για τη διασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής της δίκης.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα