Game of Thrones: 10 κομμένες σκηνές που έπρεπε να έχουν μείνει στη σειρά

Game of Thrones: 10 κομμένες σκηνές που έπρεπε να έχουν μείνει στη σειρά

Τα σκουπίδια τους είναι ο θησαυρός μας

Της Ιωσηφίνας Γριβέα

Είναι πρακτικά αδύνατον, με ένα τεράστιο γκάλερι χαρακτήρων όπως αυτό στο ‘Game of Thrones’, να βρεις χρόνο για όλες τις λεπτομέρειες, όλες τις υποπλοκές, όλες τις μικρές στιγμές που δίνουν το κάτι παραπάνω σε μια σειρά που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του καστ της.

Και αν έχουμε οι αναγνώστες κάμποσα παράπονα για ορισμένους χαρακτήρες και εξελίξεις που θα προτιμούσαμε να είχαμε δει αλλιώς, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι και 100% πιστοί στην πηγή να ήθελαν να μείνουν, οι showrunners και θα αντιμετώπιζαν τιτανομέγιστες δυσκολίες όσον αφορά screentime και ισορροπίες.

Μιας όμως που μια σειρά αφήνει μεγαλύτερες ευκαιρίες από τον χρόνο μιας ταινίας, ίσως θα μπορούσαν τουλάχιστον να τα έχουν πάει καλύτερα με τις σκηνές που έκαναν τον κόπο να γράψουν ή να γυρίσουν. Παρακάτω βρίσκεις μερικές από αυτές:

BRANDON STARK & AERYS TARGARYEN – SEASON 1

Η δολοφονία του παππού των μικρών Σταρκαίων ήταν ανάμεσα στις πρώτες σκηνές που θα βλέπαμε στον ορίτζιναλ πιλότο της σειράς (αυτόν που θέλει να εξαφανίσει από τον πλανήτη ο Kit Harington) και μάλιστα είχε μπει κάποτε σε ένα από τα τρέιλερ για τη σειρά πριν την πρεμιέρα της. Θα θέλαμε να την είχαμε δει ολοκληρωμένη σε κάποιο επεισόδιο, γιατί γενικά το ‘Game of Thrones’ κερδίζει πάντοτε όταν επενδύει στην εξερεύνηση του παρελθόντος των ηρώων του.

Παρεμπιπτόντως στον ίδιο πιλότο θα βλέπαμε τη Cersei να αποτελειώνει τον Jon Arryn, μετά τη δηλητηρίαση του από τη σύζυγό του και αδελφή της Catelyn Stark, Lysa. Για την ακρίβεια, τη στιγμή που το Χέρι του Robert Baratheon προσπαθούσε μισοπεθαμένος να γράψει ένα τελευταίο σημείωμα για την πραγματική σχέση της βασίλισσας με τον αδελφό της, η Cersei εμφανίζεται για να τον πατήσει κυριολεκτικά κάτω όταν εκείνος προσπαθεί να συρθεί μακριά της. Καλά έκανε και κόπηκε αυτό, μια τέτοια ακραία δράση από τη Cersei θα μας είχε στερήσει το στοιχείο της έκπληξης σε κινήσεις που θα έκανε αργότερα.

VARYS & LITTLEFINGER – SEASON 2

Τη συγκεκριμένη σκηνή θα τη θέλαμε μέσα ούτως ή άλλως γιατί μία από τις απολαύσεις των πρώτων κύκλων ήταν οι διάλογοι αυτών των δύο, αλλά μετά τον θάνατο του Littlefinger έχει αποκτήσει άλλη αξία. Ο Baelish κομπάζει στον Varys για τους σωστούς φίλους που έχει στα σωστά μέρη, αλλά η νεκροψία έδειξε πως ο δεύτερος ήξερε τελικά να διαλέγει καλύτερα τις παρέες του.

SANSA & THE HOUND – SEASON 2

Αυτή είναι η μία σκηνή της λίστας που δεν είμαστε πολύ σίγουροι ότι όντως θα θέλαμε να είχε μείνει στη σειρά. Κυρίως επειδή ο Hound το παρατραβάει, με τη διαφορά ηλικίας μεταξύ της Sophie Turner και του Rory McCann να ζορίζουν το πράγμα ακόμα και για όσους από εμάς μπορούσαμε να κάπως καταπιούμε την ιδιαίτερη σχέση τους στα βιβλία. Ο τρόπος που τον αντιμετωπίζει ωστόσο είναι προεόρτια για το Lady of Winterfell στάτους της, οπότε δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην στιγμή.

LORAS & MARGAERY – SEASON 2

Η συγκεκριμένη σκηνή ξεχωρίζει για δύο λόγους. Δίνει μια πρώτη αίσθηση για τα κίνητρα της Margaery και αποδεικνύει ότι οι Tyrell είναι (ήταν, rip) ο μοναδικός οίκος στο Westeros με μέλη που πραγματικά αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, ακόμα και στα χειρότερά τους.

TYWIN & PYCELLE – SEASON 3

Γιατί, μα γιατί κόπηκε αυτή η σκηνή. Κόπηκε αυτή, αλλά δύο χρόνια πριν είχαν κρατήσει τον Littlefinger να λέει τα σώψυχα και τους σκοπούς του σε ιερόδουλες όσο αυτές έκαναν τη δουλειά τους στο background. Τέλος πάντων.

Ο Pycelle άνοιξε κυριολεκτικά την Κερκόπορτα του παλατιού στους Lannister όταν ακόμη βασίλευε ο Mad King, προκαλώντας έμμεσα ουσιαστικά την πτώση των Targaryen και την ανάδειξη των λιονταριών στον δυνατότερο οίκο του Westeros. Το πραγματικό πρόσωπο του Maester και η αντιμετώπισή του από τον Tywin είναι απολαυστικά.

SHAE & BRONN – SEASON 4

Σε αντίθεση με άλλες σκηνές στη λίστα που θα προτιμούσαμε να έχουν παραμείνει για διαφορετικούς λόγους, η αφαίρεση της παραπάνω στιχομυθίας μεταξύ του Bronn και της Shae μάς στέρησε το πιο βασικό κίνητρο της προδοσίας του Tyrion από τη δεύτερη. Το πρώην δεξί χέρι του Tyrion και νυν του Jaime φρόντισε να επηρεάσει τη Shae με τρόπο που θα την οδηγούσε να καταθέσει εναντίον του πρώην συντρόφου της στη δίκη του.

DAENERYS & MISSANDEI – SEASON 4

Όταν η Daenerys πήρε κοντά της τη Missandei είχε ήδη προδοθεί από την Doreah, την υπηρέτριά της που βοήθησε να κλέψουν τους δράκους της και σκότωσε και την άλλη της υπηρέτρια, Irri. Όταν έμαθε και για την προδοσία του Jorah, προειδοποίησε τη νέα της βοηθό να μην την προδώσει ποτέ. Πέρα από το πολύ επιβλητικό σκηνικό της Great Pyramid, η σκηνή αξίζει γιατί έχουμε άλλη μία ένδειξη της δίκαιης, αλλά σκληρότερης Daenerys που πλέον διεκδικεί επίσημα τον θρόνο των Επτά Βασιλείων.

GREY WORM & MISSANDEI – SEASON 5

Αυτήν τη στιγμή τη θέλαμε επειδή ο Grey Worm και η Missandei είναι από τα λίγα φωτεινά κομμάτια της σειράς και ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετό φως στο ‘Game of Thrones’. Έχει ενδιαφέρον και η αντιπαράθεση μεταξύ αυτού του διαλόγου με τη Missandei να του λέει ότι φοβάται για εκείνον και τον ίδιον να υποστηρίζει ότι οι Unsullied δεν νιώθουν φόβο, με τη φετινή μεγάλη τους σκηνή που τον είχε να παραδέχεται ότι τα συναισθήματά του για εκείνη τον έχουν κάνει ευάλωτο.

OLENNA & MACE TYRELL – SEASON 6

Η σύντομη βόλτα των Tyrell στους δρόμους του King’s Landing δεν έχει ιδιαίτερο βάθος, αλλά είναι η τελευταία σκηνή μητέρας και γιου πριν η Cersei αποδεκατίσει τον οίκο τους. Και γενικώς ποτέ δεν λέμε όχι σε έξτρα Lady Olenna.

SANSA & BRAN – SEASON 7

Όταν η σειρά αποφάσισε να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο που δεν είχαν τόσα χρόνια μαζί η Arya και η Sansa, για να βάλει την πρώτη να συμπεριφέρεται σαν ψυχασθενής δολοφόνος στην αδελφή της, το κοινό ήλπιζε ότι οι δυο τους είχαν στήσει μια πλεκτάνη εναντίον του Littlefinger που θα αποκάλυπταν στο φινάλε. Τελικά η εξήγηση ήρθε από μια κομμένη σκηνή που μοιράστηκε ο Isaac Hempstead Wright μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, με τη Sansa να ζητά τη βοήθεια του αδελφού της για να δει ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί του Baelish. Τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία και οι κάμερες που ίσως μας δώσουν τη σκηνή στα DVD του 7ου κύκλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ POPCODE

2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου
Το ‘Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές’ είναι εκτροχιασμένη απόλαυση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα