HΠΑ: Εγκρίθηκε το πακέτο των 1,9 τρισ. – Διαρροές στους δημοκρατικούς

HΠΑ: Εγκρίθηκε το πακέτο των 1,9 τρισ. – Διαρροές στους δημοκρατικούς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν 2021 @ Evan Vucci / Associated Press

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο-μαμούθ των 1,9 τρις δολαρίων αλλά οι δημοκρατικοί είδαν δύο βουλευτές να συντάσσονται με τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε το Σάββατο την πρώτη του νομοθετική νίκη, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το πακέτο ύψους 1,9 τρισεκ. δολαρίων που προωθεί για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και να προσφερθεί ανακούφιση σε όσους πλήττονται από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19.

Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησής του από τη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκαταλειφθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο χρόνος πιέζει για την στήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, η οποία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του νέου κορονοϊού και ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε εξ αρχής να δει να υιοθετείται ήδη από τις αρχές του Φεβρουαρίου το “αμερικανικό σχέδιο διάσωσης” που έχει καταρτίσει.

Λόγω της καθυστέρησής του, ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση αυτήν την εβδομάδα στο Κογκρέσο “να προχωρήσει γρήγορα”.

Έπειτα από ώρες συζητήσεων, το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Βουλή των Αντιπροσώπων με 219 ψήφους υπέρ, όλες Δημοκρατικών, έναντι 212 κατά (μεταξύ των οποίων και δύο Δημοκρατικών), καθώς οι Ρεπουμπλικανοί του σώματος αντιτίθονταν σε μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζουν υπερβολικά δαπανηρά και όχι κατάλληλα στοχευμένα.

“Το κείμενο υιοθετήθηκε”, δήλωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, καταχειροκροτούμενη από το κόμμα της.

Το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί για έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερουσία, όπου αναμένεται να αποσυρθεί το μέτρο που προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού –έως 15 δολάρια την ώρα ως το 2025.

Οι Δημοκρατικοί υπολογίζουν στην μικρή πλειοψηφία τους στη Γερουσία για την υιοθέτηση του πακέτου αυτού και από το σώμα αυτό του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα