Κουτσούμπας: “Άδικο και μεσαιωνικό το νoμοσχέδιο για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση”

Διαβάζεται σε 1'
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο κ. Κουτσούμπας, χαρακτήρισε “άδικο και μεσαιωνικό” το νομοσχέδιο, το οποίο όπως τόνισε δίνει τους μαθητές βορρά στα χέρια των επιχειρηματιών.

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ και πρόεδρος της Κ.Ο του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την «Ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», κάνοντας λόγο για γερασμένη πολιτική, διανθισμένη με σύγχρονες φιοριτούρες, που είναι απέναντι στους νέους.

Ο κ. Κουτσούμπας, χαρακτήρισε» άδικο και μεσαιωνικό το νομοσχέδιο το οποίο δίνει τους μαθητές βορρά στα χέρια των επιχειρηματιών, συνδέοντας την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την άγρια ζούγκλα της αγοράς εργασίας και με τα συμφέροντα των λίγων» και τόνισε ότι «οι σημερινές κινητοποιήσεις των νέων αποδεικνύουν ότι είναι απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης γιατί δεν ανέχονται να διαγράφονται οι κόποι τους».

«Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει, την απαξιώνει, παράγει τεράστια ανεργία ενώ σπάτε το ρεκόρ της τζάμπα εργασίας με την θεσμοθέτηση απλήρωτης πρακτικής άσκησης των 22 ημερών, δίνοντας βορά τους μαθητές από την 3η τάξη των ΕΠΑΛ στους επιχειρηματίες», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα