Παλαιστίνη: 10 νεκροί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνη: 10 νεκροί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
Παλεστίνιοι θρηνούν κατά την μεταφορά νεκρού στη Δυτική Όχθη, 14 Μαΐου 2021 AP Photo/Mahmoud Illean

Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό, στο περιθώριο ημέρας κινητοποιήσεων οργής, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για περίπου 150 τραυματίες.

10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ΟΗΕ ανέφερε σήμερα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας «εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών» μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

«Βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία, τεμένη και σε άλλα μέρη εν μέσω μιας της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19 με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας», υπογράμμισε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

«Νοσοκομεία και πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης εξαρτώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, που θα εξαντληθούν την Κυριακή», πρόσθεσε.

Το Γραφείο τόνισε πως οι ισραηλινές αρχές και οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει αμέσως να επιτρέψουν στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικούς εταίρους του να φέρουν καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια και να αναπτύξουν ανθρωπιστικό προσωπικό.

«Όλα τα μέρη πρέπει πάντα να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Επανέλαβε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για άμεση αποκλιμάκωση στη Γάζα και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Εννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί – οκτώ από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα, μετά την εντατικοποίηση των πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες.

«Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (..) Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων.

Το Ισραήλ συνεχίζει την πίεση στη Γάζα, με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα. Μεταξύ των στόχων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι το δίκτυο των σηράγγων μέσω των οποίων μετακινούνται στη Λωρίδα της Γάζας οι μαχητές και τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, καθώς επίσης και μια «τρομοκρατική ταξιαρχία» που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα