Μην τα χάσετε

 

 

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

 
 
Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 12 από τους 50 ηγέτες της λίστας του Fortune "Οι Μεγαλύτεροι Ηγέτες του Κόσμου"
 

Στη φετινή λίστα του Fortune με τους 50 μεγαλύτερους ηγέτες, θα βρείτε πρόσωπα από διάφορους χώρους, όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις…μέχρι και το NBA. Σύμφωνα με το περιοδικό όλα τα πρόσωπα του αφιερώματος έχουν 3 κοινά χαρακτηριστικά: αναγνωρίζουν την πραγματικότητα και προσφέρουν ελπίδα, καταφέρνουν να ενώνουν σε ομάδες τους οπάδους τους και χτίζουν γέφυρες.

 

Το να προσπαθείς να βρεθείς σε μια κορυφαία θέση ηγεσίας δεν σε κάνει αυτόματα μεγάλο ηγέτη. Ούτε και το να κατέχεις μια τέτοια θέση σε βάζει αναγκαστικά στη λίστα. Δεν φτάνει να είσαι έξυπνος, πετυχημένος ή αξιοθαύμαστος. Αυτό που αναζητούμε είναι την ικανότητα κάποιου να εμπνέει άλλους ώστε να δράσουν ή να τον ακολουθήσουν στην επίτευξη ενός καλού σκοπού.

Δείτε δώδεκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

 

ΤΖΑΚ ΜΑ

Εκτελεστικός Πρόεδρος, Alibaba Group

Η Alibaba, ο ψηφιακός γίγαντας που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει κάνει τον Τζακ Μα έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας. Η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτή η επιτυχία του τον έχει αναδείξει ως τον πρώτο Κινέζο διευθύνοντα σύμβουλο που έχει αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια σκηνή. Επιπλέον, ο Μα είναι υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και της φιλανθρωπίας, ενώ ισχυρίζεται ότι ανοιχτές ψηφιακές πλατφόρμες όπως η Alibaba μπορούν να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία επιτρέποντας στις μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μεγάλη δεξαμενή καταναλωτών.

 

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Ο πρώτος Λατινοαμερικάνος Πάπας συνεχίζει να εμπνέει και να εκπλήσσει, καθώς συμβιβάζει με επιτυχία τις απαιτήσεις της παράδοσης και της νεωτερικότητας εντός της Καθολικής πίστης. Πέρυσι την άνοιξη, προέτρεψε την εκκλησιαστική ιεραρχία να υιοθετήσει μια πιο θετική στάση έναντι των διαζευγμένων και των μελών της LGBT κοινότητας. Και στις αρχές του έτους ζήτησε από την εκκλησία να επιτρέπει επιλεκτικά σε συγκεκριμένους παντρεμένους άνδρες να γίνονται παπάδες, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη Καθολικών κληρικών παγκοσμίως. Αλλά αυτό που έχει εξασφαλίσει τη συνεχιζόμενη επιρροή του Πάπα είναι η κριτική του καπιταλισμού από τον ίδιο. Τον Δεκέμβριο, απευθύνθηκε στους επιχειρηματικούς ηγέτες και τους ζήτησε να κάνουν περισσότερα για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που είναι αποκλεισμένοι από την παγκόσμια οικονομία.

 

ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ

Συν-επικεφαλής, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

Τον Φεβρουάριο, η Μελίντα Γκέιτς επανέλαβε τη δέσμευση του ιδρύματός της να καταστήσει τη δυνατότητα επιλογής αντισύλληψης διαθέσιμη σε 120 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως μέχρι το 2020. Σε ένα προσωπικό της σημείωμα, τόνισε τη σύνδεση μεταξύ των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και της οικονομικής ανάπτυξης. Και η δημόσια συζήτηση που ακολούθησε δείχνει τον σεβασμό που έχει κερδίσει η Γκέιτς ως το δημόσιο πρόσωπο του ιδρύματος που ξεκίνησαν αυτή και ο σύζυγός της, Μπιλ Γκέιτς. Τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια που το ίδρυμα έχει δώσει σε επιχορηγήσεις από το 2015 έχουν συμβάλλει στη βελτίωση της θέσης της γυναίκας και τη μείωση των μεταδοτικών ασθενειών στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER