Μην τα χάσετε

 

 

Μαθήματα Ιστορίας: Ο Χόγκαν συναντά τον Μοχάμεντ Άλι στην πρώτη WrestleMania

 
 
Η πρώτη WrestleMania της ιστορίας είχε τη λάμψη του Χαλκ Χόγκαν, του Μοχάμεντ Άλι αλλά και του ακριβοπληρωμένου Λιμπεράτσε του Λας Βέγκας
 

Τι έγινε και πότε: Βρισκόμαστε πίσω στο 1985, και συγκεκριμένα το ημερολόγιο δείχνει 29 Μαρτίου. Σαν σήμερα λοιπόν, 32 χρόνια πριν, ανακοινωνόταν η πρώτη WrestleMania της WWF (World Wrestling Federation), με τόπο διεξαγωγής το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και 19.000 θεατές.

 

Οι πρωταγωνιστές: Οι εικονιζόμενοι είναι ο παλαιστής - star Χαλκ Χόγκαν, ο μεγαλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών Μοχάμεντ Άλι και ο "λαμπερός" διασκεδαστής της εποχής Λιμπεράτσε. Ο Άλι εκλήθη να συμμετέχει σαν καλεσμένος διαιτητής και ο Λιμπεράτσε θα έπαιρνε θέση σαν επόπτης χρόνου για τους γύρους. Στη μία ομάδα παρατάχθηκε ο Χόγκαν με τον Mr. T και απέναντι τους ήταν ο Rowdy Roddy Piper και ο Paul (Mr. Wonderful) Orndorff.

Γιατί αξίζει να το θυμόμαστε: Γιατί πολύ απλά επρόκειτο για μια συνάντηση των ζωντανών θρύλων της εποχής. Ο νικητής τότε, Χόγκαν, ήταν το ανερχόμενο αστέρι της εποχής, ο Άλι ήταν διεθνούς φήμης και καταξιωμένος χάρη στα επιτεύγματα του, ενώ ο Λιμπεράτσε μεσουρανούσε στα show του Λας Βέγκας. Ο Λιμπεράτσε πέθανε το 1987 σε ηλικία 67 ετών από AIDS, ενώ ο Άλι έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουνίου του 2016.

(Φωτογραφία: AP/Marty Lederhandler)

 
Περισσότερα: Μαθήματα Ιστορίας

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER