Μην τα χάσετε

 

 

Το ΓΕΝ απαντά στις Τουρκικές NAVTEX

 
 
Καθορισμένες από τη δεκαετία του ’80 με αποφάσεις του IMO, στις οποίες συμμετείχε και η Τουρκία, οι περιοχές αρμοδιότητας της Ελλάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΝ
 

Με αφορμή την τουρκική αγγελία NAVTEX υπ’ αριθμόν 248/17, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, το ΓΕΝ ξεκαθαρίζει ότι οι καθορισμένες περιοχές έχουν καθιερωθεί, με την συμμετοχή της Τουρκίας, από τη δεκαετία του '80.

 

Ειδικότερα, το ΓΕΝ σημειώνει: 

“Καθόσον αφορά στις αναρτήσεις του διαδικτύου σχετικά με την αγγελία NAVTEX υπ’ αριθμόν 248/17, που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, οι περιοχές αρμοδιότητος της Ελλάδας για την εκπομπή αγγελιών NAVTEX προς τους ναυτιλλόμενους έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’80 με αποφάσεις του International Maritime Organization (ΙΜΟ), στο πλαίσιο συνδιασκέψεών του, στις οποίες συμμετείχε και η Τουρκία.

 

Σημειώνεται ότι με την ίδια διαδικασία έχει καθιερωθεί το σύνολο των περιοχών αρμοδιότητας και λοιπών κρατών της Μεσογείου” και συμπληρώνει: “Πληροφορίες σχετικά με την υποδομή NAVTEX ελληνικής αρμοδιότητος είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (www.hnhs.gr).

Σε κάθε περίπτωση, το Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες για την ασφάλεια των ναυτιλλόμενων με απόλυτη συνέπεια και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στη χώρα μας από τον IMO”.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER