Μην τα χάσετε

 

 

Κόντρα μετά τις συλλήψεις

 
 
Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας παραμένουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί για τη Siemens, μετά τις συλλήψεις της συζύγου και των θυγατέρων Καραβέλα
 
 

Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας παραμένουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα της Siemens, μετά τις συλλήψεις της συζύγου και των θυγατέρων του Χρ.Καραβέλα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμψε εκ νέου ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την καθυστέρηση ενημέρωσης στην υπόθεση του στελέχους της Siemens. Μιλώντας στον Real Fm, ο Νίκος Δένδιας αναγνώρισε ότι «κάτι έγινε στραβά», αλλά συνέστησε υπομονή έως ότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

"Για εμάς στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπάρχει κάποιο θέμα και άρα δεν υπάρχει θέμα σχολιασμού" είπε χαρακτηριστικά.

Για τις κινήσεις του ανακριτή, επανέλαβε ότι δεν σχολιάζει τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες του ανακριτή είναι νόμω βάσιμες, όπως όλοι ομολογούν.

Στο θέμα επανήλθε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος δήλωσε:

"Οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις συζύγων και θυγατέρων κατηγορουμένων, συνιστούν ακραίες δικονομικές ενέργειες, που εγκυμονούν κινδύνους για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, για το κύρος της δικαιοσύνης και για τη διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων.

Η εξυπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων με τέτοιες ενέργειες, οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Οι κυβερνητικές παραλείψεις, ευθύνες και καθυστερήσεις αφενός και οι άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη αφετέρου, σηματοδοτούν τις εξελίξεις της υπόθεσης SIEMENS. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις αποκαλύψεις που την αφορούν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή των ευρωεκλογών".

Ενδοκυβερνητικές τριβές

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην ημερομηνία ενημέρωσης του υπουργείου για το κρυπτογραφημένο σήμα της Πρεσβείας μας στην Ουρουγουάη, αναφορικά με τον φυγόδικο Χρ. Καραβέλα.Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από ενδελεχή έρευνα στο πρωτόκολλο του υπουργείου, ανακοίνωσε τα εξής: "Το κρυπτογραφημένο σήμα της Πρεσβείας της χώρας μας στην Ουρουγουάη έφτασε με κλητήρα του υπουργείου Εξωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 στις 14:30 και όχι την Τρίτη 26 Μαΐου 2009, όπως αναφέρεται λανθασμένα σε μερίδα του Τύπου. Το ίδιο έγγραφο πρωτοκολλήθηκε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου υπουργού του υπουργείου Δικαιοσύνης την Τετάρτη επίσης 27 Μαΐου 2009. Συνεπώς, τα σχόλια σε μερίδα του Τύπου για δήθεν "48ωρο καθυστέρησης" του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι παντελώς ανυπόστατα"."Η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της με το δικό της χρόνο", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη δικαστική έρευνα για τη Siemens.Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι ισχύει η χθεσινή της δήλωση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο θέμα που αφορά στην καθυστέρηση ενημέρωσης για την εξαγωγή περιουσιακών στοιχείων του Χρήστου Καραβέλα, στην Ουρουγουάη.Πρόσθεσε, όμως, ότι "επειδή περίσσεψε η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνεργασία μου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια είναι άψογη".Τέλος, ανέφερε, ότι οι όποιες ολιγωρίες στη δημόσια διοίκηση που σχετίζονται με τη διαφυγή του κ. Καραβέλα θα φανούν από την ένορκη διοικητική εξέταση και θα αποδοθούν ευθύνες.

Αντώναρος: "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"

Σχετικά με τις συλλήψεις, ο εκπρόσωπος δήλωσε βέβαιος ότι οι διωκτικές αρχές κάνουν το καθήκον τους, βάση στοιχείων και πρόσθεσε πως δεν καταλαβαίνει τον εκνευρισμό και την αμηχανία κάποιων ολίγων. "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", είπε και ανέφερε πως είναι αδιανόητο ότι φτάσαμε στο σημείο να κατηγορείται η κυβέρνηση για τη φυγή υπόδικου, ο οποίος έδρασε, κατά κύριο λόγο, επί των ημερών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν "μοίραζε χρήματα αριστερά και δεξιά". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε: "Ποιοι ήταν πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου; 1ον ο κ. Τσουκάτος που έχει ομολογήσει, πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έβαλε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. 2ος ο κ. Σκαρπέλης, προφυλακισμένος σήμερα, κορυφαίος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, μόνιμο μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ για 15 ολόκληρα χρόνια επί πέντε συνεχών διοικήσεων. Ο άνθρωπος που έδενε και έλυνε. 3ος ο κ. Μαντέλης, υπουργός τότε του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο κανείς δεν ξέρει σήμερα που είναι. 4ον ο κ. Τρεπεκλής. Που ανήκε ο Τρεπεκλής; Ασφαλώς όχι στη ΝΔ. Τίνος στενός φίλος είναι ο κ. Τρεπεκλής; Ασφαλώς όχι του Κώστα Καραμανλή. Τέσσερα ονόματα που τα συναντάει κανείς παντού σ’ αυτή την υπόθεση που έχει τα πλοκάμια της στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", ανέφερε. Για όσα λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου ότι έχει κάνει έρευνα στα ταμεία του κόμματός του, ο εκπρόσωποςείπε πως από τη μια έχουμε τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τη δήλωση Τσουκάτου και οι πολίτες θα κρίνουν.Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση των διπλωματικών υπαλλήλων του ΥΠΕΞ σχετικά με το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην ανακοίνωση της υπουργού κας Ντόρας Μπακογιάννη και τόνισε ότι βιάστηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ να τοποθετηθούν, προσπαθώντας να προκαταλάβουν την έρευνα.

Δήλωση Γ.Σουφλιά

Ερωτηθείς, μετά την Κυβερνητική Επιτροπή για το θέμα της διαφυγής του Χ. Καραβέλλα και αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της υπουργού Εξωτερικών, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σημείωσε ότι έχουν απαντήσει η κυβέρνηση και το κόμμα και πρόσθεσε: "Θλίβομαι γιατί ακόμα σε μια εκλογή πρωταγωνιστής είναι η σκανδαλολογία". 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER