Μην τα χάσετε

 

 

Σε επιφυλακή για τη νέα γρίπη

 
 
Στα 109 ανέβηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα, ωστόσο συμπτώματα παρουσίασε και γκρουπ 31 τουριστών στη Β.Ελλάδα
 
 

Δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν χθες, από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος.  Πρόκειται για δύο άνδρες 19 και 21 ετών, αγγλικής υπηκοότητας, οι οποίοι ήρθαν από τη Μ. Βρετανία.

Ωστόσο, συμπτώματα της γρίπης των χοίρων (H1N1) παρουσίασε γκρουπ 31 τουριστών από τις ΗΠΑ και τον Παναμά που επισκέπτονταν τη βόρεια Ελλάδα. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, όπου παρέμειναν για νοσηλεία 11 άτομα. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εκατόν εννέα (109), από τα οποία σαράντα δύο (42) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Στα πλαίσια ενίσχυσης των Νοσοκομείων Αναφοράς το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την ενεργοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ" ως Νοσοκομείο Αναφοράς ενηλίκων για τη νέα γρίπη Α/Η1Ν1. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης.

Στο "Σισμανόγλειο" ένας τραυματιοφορέας προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο σπίτι του. Αυτό οδήγησε στον έλεγχο των συναδέλφων του και στην απενεργοποίηση του νοσοκομείου, που ήταν τόπος υποδοχής ατόμων που είχαν νοσήσει από τη νέα γρίπη. Οι 21 συνάδελφοι του τραυματιοφορέα ευτυχώς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Χτυπάει νέους με προβλήματα υγείας

Τουλάχιστον 337 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη (γρίπη των χοίρων), ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.Ο Κέιζι Φουκούντα αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού ανακοίνωσε τα νέα αυτά στοιχεία για τη νόσο στη διάρκεια διήμερης συνόδου στην πόλη Κανκούν του Μεξικού.Ο ίδιος διευκρίνισε πως τα περισσότερα κρούσματα είναι νέοι άνθρωποι με προηγούμενα προβλήματα υγείας και προειδοποίησε πως το μέλλον της νόσου παραμένει αβέβαιο.Ο Φουκούντα τόνισε πως η ευελιξία είναι σημαντικός παράγοντας καθώς η διεθνής κοινότητα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την εξέλιξη της πανδημίας.

Γενετική μετάλλαξη στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα γενετικής μετάλλαξης του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α που επέδειξε αντίσταση στο αντιικό σκεύασμα "Tamiflu", ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στην Δανία.Ο Τακέσι Ενάμι, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι η ευαισθησία του ασθενούς στο Tamiflu δεν έχει ακόμα ελεγχθεί.Ο ασθενής που διαγνώσθηκε το Μάιο ότι πάσχει από το στέλεχος Η1Ν1 της νέας γρίπης στην χερσόνησο της Οζάκα, στη δυτική Ιαπωνία, έχει αναρρώσει και έκτοτε δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό με τον συγκεκριμένο ασθενή και την κατάσταση της υγείας του. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε το φύλο, ούτε την ηλικία του ασθενούς.

Ανησυχητικές προβλέψεις για την εξέλιξη του ιού

Έως και 100.000 νέα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, μπορεί να καταγράφονται ημερησίως στη Βρετανία ως τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Υγείας Άντι Μπέρναμ, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται παρά για μια προβολή στο μέλλον των σημερινών δεδομένων."Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα και αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί μπορεί να δούμε να υπάρχουν περισσότερα από 100.000 κρούσματα ημερησίως ως τα τέλη Αυγούστου, αλλά επιμένω, αυτό είναι απλώς μια προβολή", διευκρίνισε ο υπουργός σε δήλωση που έκανε στη Βουλή των Κοινοτήτων.Ο Μπέρναμ επιβεβαίωσε εξάλλου ότι 7.447 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α στη Βρετανία, που είναι μία από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στον κόσμο από την πανδημία.Παράλληλα η Τουρκία επιβεβαίωσε σήμερα τρία νέα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, τα οποία αφορούν κυρίως άτομα που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και με τα οποία ανέρχεται σε 40 ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για τρία άτομα που επέστρεψαν στην Τουρκία από τη Βρετανία και τη Σαουδική Αραβία. Η κατάσταση της υγείας των τριών ατόμων χαρακτηρίζεται "ικανοποιητική" και υποβάλλονται σε θεραπεία από τις υγειονομικές αρχές, προστίθεται στην ανακοίνωση. 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER