Μην τα χάσετε

 

 

Σταθερά ανοδικές οι πωλήσεις ΙΧ στην Ελλάδα

 
 
Μπορεί η τουριστική σεζόν να τελειώνει, απορροφώντας μεγάλο όγκο πωλήσεων ΙΧ, ωστόσο και το φθινόπωρο κινείται θετικά
 

Οι εταιρείες ενοικιάσεων και οι εταιρικές πωλήσεις, κράτησαν ψηλά την αγορά του αυτοκινήτου και την οδηγούν σε ανοδική τάση. Πάντως, ελαφρά αυξημένες είναι και οι λιανικές πωλήσεις, δηλαδή απευθείας σε πελάτες, με την πλειονότητα των Ελλήνων να εξακολουθούν να μην έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή αυτοκινήτου.

 

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, τον Σεπτέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +29,4%, ως προς τον Σεπτέμβριο 2016.

Συνολικά, στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +10,5%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το οκτάμηνο του 2017 βρίσκεται 68,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000 - 2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+20,3%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά 24,4% ως προς 2016.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER