ΕΛ.ΑΣ: Στο σπίτι μετά τη Δύση του ηλίου οι γυναίκες - NEWS247
 
 
Δευτέρα, 21 Μαίου 2012
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

Κατηγορώ Παπαδημούλη σε Σαχινίδη για 120 προεκλογικές μεταθέσεις

 

Victoria Hislop: Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας

 

Παπανδρέου: Πρώτα εκλογές και μετά δημοψήφισμα

 

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το προεκλογικό debate

 

Αχμέτ Νταβούτογλου: Αισθάνομαι Μακεδόνας

 

Η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ με τα μάτια του "Ψαλιδοχέρη"

 

Η επιστολή της Σταμάτη από το Θριάσιο νοσοκομείο

 

Σικάτοι και προσεγμένοι σε συσσίτια. Όταν η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις

 

Χρυσή Αυγή: "Ψιλό γαζί δουλεύει τον κοσμάκη και ο Καμμένος"

 

Η ανθρωπιά του συγκίνησε το διαδίκτυο

 

Στο συν-πλην 1% ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη τριών νέων δημοσκοπήσεων

 

Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, εντός Βουλής ο Τζήμερος

 

"Πόλεμος" στο Twitter μεταξύ Παπαδημούλη - Ψυχάρη

 

Δημοψήφισμα στην Ελλάδα μαζί με τις εκλογές ζητά η Μέρκελ

 

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον Μιχαλολιάκο

 

Με γερμανικό σταυρό στο δαχτυλίδι η σύζυγος Μιχαλολιάκου

 

 

 

ΕΛ.ΑΣ: Στο σπίτι μετά τη Δύση του ηλίου οι γυναίκες

 
 
Τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας οδήγησαν την αστυνομία στην έκδοση του "Οδηγού του Πολίτη" όπου μεταξύ άλλων παροτρύνουν τις γυναίκες να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου ενώ αν ακούσει κάποιος πυροβολισμούς να πέσει στο έδαφος. Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του εγχειριδίου
 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια. Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης εγκληματικότητας έχει πάρει την ανιούσα ενώ η ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Μια από τις συμβουλές που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να πέφτουν στο έδαφος και να καλυφθούν σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί. Ωστόσο δεν γίνεται περαιτέρω διευκρίνιση για το πώς θα καλυφθεί ο απλός πολίτης που δεν έχει γνώσεις αυτοάμυνας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμβουλές που δίνονται προς τις γυναίκες καθώς μερικές εξ αυτών είναι να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου, να έχουν κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού ώστε να μην βλέπουν οι επιτήδειοι ποιος βρίσκεται μέσα ενώ να κρατούν το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι και όχι να το ψάχνουν στην τσάντα τους έξω από το όχημα.

Ακόμη, στις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους να λένε σε κάποιο δικό τους άτομο που βρίσκονται και να μην πίνουν από ποτό που έχουν αφήσει ακόμα και για μισό λεπτό μακριά από την επιτήρησή τους.

Σε ένα άλλο σημείο ο Οδηγός παροτρύνει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν "ηρωισμούς" καθώς "το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατεύσετε στη διάρκεια μιας ληστείας".

Ζητούν επίσης από τους πολίτες σε περίπτωση που είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια εγκληματική πράξη να προσπαθήσουν να κρατήσουν στοιχεία των δραστών όπως χαρακτηριστικά ρούχα αλλά και πινακίδες του μέσου.

Ακόμη, ενόψει καλοκαιριού ο οδηγός συμβουλεύει να μην αφήνουν οι πολίτες ξεκλείδωτες τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και όταν κάνει ζέστη.

"Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο μη διακινδυνεύσεις για τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα για να διατηρήσεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο", αναφέρει σε άλλο σημείο.

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )