ΦΠΑ 23%: Προς εξαίρεση τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

ΦΠΑ 23%: Προς εξαίρεση τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΠΟΛΛΕς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΟΔΑ--ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣΧ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής για το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε πριν από λίγη ώρα τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου, το οποίο συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται αύριο να φτάσει στη Βουλή σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός.

Το ΚΥΣΟΙΠ συζήτησε σήμερα και τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων).

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ εξουσιοδοτήθηκε, επίσης, το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς να εξαιρεθούν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία από την επιβολή ΦΠΑ 23%, που όμως θα επιβληθεί στα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια. Όσον αφορά τα φροντιστήρια εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής 13% ή ακόμα και μηδενικού ΦΠΑ. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα