Μην τα χάσετε

 

 

Παρά τις επιθέσεις, η Παγκοσμιοποίηση θριαμβεύει

 
 
Πόσες θέσεις εργασίας και τι ρυθμούς ανάπτυξης έχουν επιτύχει πολιτικές παρεμβατικές στηριγμένες στα ιδεολογήματα του σοσιαλισμού και της ισότητας;
 

Παρά τις επιθέσεις που από παντού δέχεται, η παγκοσμιοποίηση και η οικονομία της αγοράς αποδεικνύουν πως αποτελούν την μοναδική διέξοδο από τα οικονομικά προβλήματα της παγκόσμιας συγκυρίας.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Κινεζικού Πρακτορείου Ειδήσεων Τσιν Χουά, η Κίνα δημιούργησε 3,35 εκατ. καινούργιες θέσεις εργασίας - 160.000 περισσότερες από πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο. Και η τεράστια αυτή χώρα επιμένει σε πολιτικές οικονομίας της αγοράς (δηλ. Νεοφιλελεύθερες) και στα ανοιχτά οικονομικά σύνορα (δηλ. στην Παγκοσμιοποίηση).

Όλα αυτά αποτελούν απάντηση στους ρηχούς εγκεφάλους των ελεγχόμενων και κλειστών αγορών που επιμένουν πως η παγκοσμιοποίηση μεγαλώνει την φτώχεια και προκαλεί αδυσώπητες ανισότητες! Η Κίνα, μαζί με την Ινδία, δίνουν αποστομωτική απάντηση στους κινδυνολόγους των κλειστών οικονομιών και της προπαγάνδισης πολιτικών ισότητας που οδηγούν στην φτώχεια και την μιζέρια.

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Πόσες θέσεις εργασίας και τι ρυθμούς ανάπτυξης έχουν επιτύχει πολιτικές παρεμβατικές στηριγμένες στα ιδεολογήματα του σοσιαλισμού και της ισότητας; Ποιες χώρες έχουν να επιδείξουν δε επιτεύγματα με στήριγμα τις κρατικές γραφειοκρατίες, τα ελεγχόμενα οικονομικά σύνορα και την μεγάλη φορολογία; Η απάντηση είναι προφανής: καμία. Γιατί τότε επιμένουν σε επιλογές αναποτελεσματικές και κοινωνικά αδιέξοδες;

Μονάχα η ανθρώπινη ανοησία, η ζήλια και οι ιδεοληψίες είναι σε θέση να εξηγήσουν το φαινόμενο αυτό.

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.

(Φωτό: AP Photo/Andy Wong)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER