Μην τα χάσετε

 

 

Η ζωή συνεχίζεται και χωρίς την Παπακώστα

 
 
Τον ρόλο του βουλευτή που ορθώνει το ανάστημά του έχουν υποδυθεί διαχρονικά αρκετοί, αλλά όχι πάντα με επιτυχία
 

Όποιος, ή όποια, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Κατερίνα Παπακώστα, έχει πρόβλημα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, αφού «πετάει» έναν Καραμανλή να αιωρείται ως άλλοθι, επικαλείται και τις αρχές επί των οποίων θεμελιώθηκε το κόμμα. Και μετά; Μετά, είτε περιμένει να δικαιωθεί από τις εξελίξεις, ώστε να επιστρέψει, είτε περιμένει προτάσεις για να αποφασίσει ποιο κόμμα θα στεγάσει τις ευγενείς του φιλοδοξίες.

 

Γνωστό το έργο, με τον ρόλο του βουλευτή που ορθώνει το ανάστημά του να έχουν υποδυθεί διαχρονικά αρκετοί, αλλά όχι πάντα με επιτυχία. Δεν θα υπεισέλθω στο παρασκήνιο των κακών σχέσεων ανάμεσα στην πρώην-πλέον- βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον αντιπρόεδρο του κόμματος. Η δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, έχει πολλές παρόμοιες «πονεμένες» ιστορίες. Με διαφορετικές βερσιόν κάθε φορά, όπως σ’ αυτήν, όπου ο Πάνος Καμμένος μετατρέπει ένα πολιτικό συμβάν σε δράμα. «Διέγραψε μια μητέρα ΑΜΕΑ που λόγω του προσωπικού της αγώνα μπορεί να νομοθετήσει καλύτερα από όλους για το θέμα, υποτασσόμενος στα συμφέροντα», έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δεν ξέρω τι κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια, αλλά είναι δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς… γάτα προκειμένου να καταλάβει γιατί η Κατερίνα Παπακώστα δεν «αμάρτησε» για τους λόγους που αναφέρει ο υπουργός Άμυνας. Άλλοι είναι οι λόγοι και όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο χώρο της κεντροδεξιάς τους γνωρίζουν.

Ωστόσο το θέμα είναι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε τόπο στην οργή-αν και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν οργισμένος- και επιπροσθέτως για ποιο λόγο η Κατερίνα Παπακώστα προσπαθούσε εδώ και αρκετό καιρό να διαγραφεί. Για τον πρώτο είναι πασιφανές ότι έκανε δεκτό το αίτημα της, διευκολύνοντας την ουσιαστικά να συνεργασθεί με τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να τον βοηθήσει αφού ξέρει «καλύτερα από όλους το θέμα». Για τη δεύτερη μετά από τρεις απόπειρες να τη διαγράψει, μπορεί πλέον να λέει ότι ο αγώνας της δικαιώθηκε.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο και να προσπαθούν ορισμένοι να τα περιπλέξουν. Η Κατερίνα Παπακώστα διεγράφη γιατί το ήθελε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη διέγραψε γιατί δεν την ήθελε. Και ο Πάνος Καμμένος λέει αυτά που λέει γιατί την θέλει στο κόμμα του. Τα υπόλοιπα δακρύβρεχτα, περί «Καραμανλή», «αρχών», «σεβασμού στην αξιοπρέπεια των πολιτών», δεν είναι παρά προφάσεις εν αμαρτίες. Ο καθένας έκανε αυτό που ήθελε, όλοι είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, και η ζωή συνεχίζεται…

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER