Μην τα χάσετε

 

 

Ένας βολικός καβγάς

 
 
Ερντογάν και Ευρωπαίοι ανέβασαν τους τόνους, με το βλέμμα στις εκλογές και το δημοψήφισμα. Προς το παρόν όλοι είναι κερδισμένοι
 

(Φωτογραφία: AP/Emrah Gurel)

Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας με τη Γερμανία και την Ολλανδία, μετά την παρεμπόδιση προεκλογικών συγκεντρώσεων Τούρκων πολιτικών στο έδαφός τους, είναι σε αυτή τη συγκυρία μια win-win κατάσταση για τους εμπλεκόμενους.

 

Μπορεί στην Ελλάδα να παρακολουθούμε με κρυφή ικανοποίηση από τη μιά τα “χουνέρια” των Ολλανδών και από την άλλη τους Ευρωπαίους να παίρνουν μια γεύση από το τι σημαίνει να έχεις γείτονα τον Ερντογάν, αλλά ίσως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε τον καβγά με την Ευρώπη, αντιλαμβανόμενος ότι σύντομα η εικόνα του μπορεί να δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τις εξελίξεις στη Συρία, όπου οι Κούρδοι θα αναβαθμιστούν μέσω του ρόλου τους στην κατάληψη της Ράκα, με απόφαση Αμερικανών και Ρώσων.

Ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θέλει να συσπειρώσει τους οπαδούς του "Ναι" και να κερδίσει ψήφους από τους εθνικιστές. Η σύγκρουση με τους Ευρωπαίους, εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Από την άλλη, Ολλανδοί και Γερμανοί, που δέχονται πίεση στο εσωτερικό τους από τους ακροδεξιούς αντιισλαμιστές, ενόψει των εκλογών, επίσης βολεύονται από το να δείχνουν ότι  κρατούν σκληρή στάση απέναντι στον “σουλτάνο”.

Όσο υψηλοί και αν είναι οι τόνοι, όλοι βολεύονται από αυτό το παιχνίδι και γι'αυτό χρειάζεται προσοχή και από την ελληνική πλευρά, καθώς είμαστε μέρος του, όχι μόνο ως μέλος της ΕΕ, αλλά και ως γείτονες ενός δικτάτορα, που θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει και με μεγάλη διαφορά, το δημοψήφισμα του Απριλίου.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER