Νίκος Μαρκάτος στο NEWS 247: Τα μεγάλα κόμματα την επόμενη μέρα θα είναι μικρά

Νίκος Μαρκάτος στο NEWS 247: Τα μεγάλα κόμματα την επόμενη μέρα θα είναι μικρά

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 ο τέως Πρύτανης ΕΜΠ και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Νίκος Μαρκάτος για τη Χρυσή Αυγή, το πανεπιστημιακό άσυλο (vid)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Παρασκευή φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών Νίκος Μαρκάτος.

Αναφορικά με την κινδυνολογία για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών Νίκος Μαρκάτος επισήμανε ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές.

“Ο λαός ξύπνησε παρά την τρομοκρατία. Τα δύο μεγάλα κόμματα από την επόμενη μέρα θα είναι δύο μικρά κόμματα. Για πρώτη φορά αναπτύσσουμε εκλογική συνείδηση. Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε πραγματικό κράτος, όπου δεν έχει θέση η φαυλοκρατία”, υπογράμμισε.

Οι νέοι φεύγουν – όσοι μένουν στρέφονται στη Χρυσή Αυγή

Αναφέρθηκε στην τάση μετανάστευσης που έχει κυριεύσει τη νέα γενιά το τελευταίο χρονικό διάστημα που το ποσοστό ανεργίας έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

“Ασχολούμαι και αγαπώ τους νέους. 1.200 νέοι φεύγουν καθημερινά από τη χώρα. Όσοι πάλι παραμένουν προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο και στρέφονται στη Χρυσή Αυγή. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και η πλειοψηφία θα προτιμήσει κυβερνήσεις συνεργασίας ακόμα και 12 κομμάτων”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι υπήρχε μια κυβέρνηση ανίκανων υπουργών. “Λέω ανίκανων κηπουρών γιατί υπάρχουν και ικανοί κηπουροί”.

Υπέρ των συνεργασιών

Η συνεργασία, όπως σημείωσε, βασίζεται σε αρχές. “Καθίσαμε και βρήκαμε έναν κατάλογο 14 θέσεων. Είμαστε και υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Αν βγούμε, οι φτωχότερες τάξεις θα πληρώσουν ακριβά”, τόνισε.

Αναφορικά με τα οικονομικά της χώρας επισήμανε πως η Ελλάδα έχει παράλογες δαπάνες. “Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορεί να είναι στο Χρηματιστήριο. Λέμε κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και ίδρυση Τράπεζας Επενδύσεων”, τόνισε.

“Αν επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο δεν σημαίνει ότι θα κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Δεσμευόμαστε για ελάχιστη σύνταξη 800 ευρώ μεικτά. Δεν είναι δυνατό να φορολογούνται με 40% οι επενδύσεις στην Ελλάδα και προτείνουμε μείωση στο 25%. Δεσμευόμαστε, τέλος, να κόψουν οι τράπεζες το 30% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Αυτό το πρόγραμμα το έχουμε μελετήσει πολύ”, σημείωσε.

Θα ανακηρύξουμε την ελληνική ΑΟΖ. Οφείλουμε να την ανακηρύξουμε. Δεν θα έχουμε πόλεμο την επόμενη μέρα με την Τουρκία όπως κάποιοι διατείνονται. Απλά θα πετάνε παραπάνω φορές πάνω από το Αιγαίο και να χαλάμε βενζίνη για να τα αναχαιτίζουμε. Αν γίνει αυτό θα έχουμε και πηγές χρηματοδότησης. Πιστεύουμε στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να είμαστε ίσοι εταίροι.

Τεράστιο το κόστος από χρεοκοπία στην Ευρώπη

Αν κηρύξουμε την απρογραμμάτιστη χρεοκοπία, αυτοί που θα χάσουν περισσότερο θα είναι οι ξένοι. Το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο για την Ευρώπη παρά για τους Έλληνες εργαζόμενους.

Αναφορικά με τα κατοχικά δάνεια επισήμανε πως με κατάλληλες πιέσεις θα μπορούσε το θέμα να επανέλθει. “Θα κάνουμε τα πάντα για την επανενεργοποίηση του θέματος. Το θεωρώ σαν ένα διαπραγματευτικό χαρτί”, σημείωσε.

Ακόμα και για αυτούς που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει νέα ονόματα και όχι τα μεγάλα στελέχη γιατί ακόμα και έτσι θα στείλουν ένα μήνυμα.

Οι τιμές είναι κάτι πολύ βασικό. Οι οριζόντιες περικοπές ήταν ό,τι ευκολότερο για μια ανίκανη κυβέρνηση. Οι εύκολες λύσεις ήταν αυτές που εφαρμόστηκαν. Βρήκαν τα θύματα που πάντα την πληρώνουν.

Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας πως είναι απόλυτο. “Το σεβάστηκαν ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές. Είμαι υπέρ της διατήρησης ασύλου ως διατήρησης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Φόβος για την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Αναφορικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι ανησυχεί τρομερά. “Η ελληνική είναι η μόνη νεολαία που δεν χαίρεται τα νιάτα της. Έχουμε ένα καταπιεστικό σχολείο για να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο που δεν τους εκφράζει και να βγουν σε μια αγορά εργασίας που θα τους εκμεταλλευτεί. Τα ελληνικά νιάτα δεν ζουν τα νιάτα τους. Τα έχουμε πνίξει αυτά τα παιδιά. Αντί να βρουν άλλους τρόπους να πιαστούν θα καταλήξουν σε τέτοιες οργανώσεις. Αν δεν δώσουμε στη νεολαία αυτά που της αξίζουν, φοβάμαι ότι θα έχουμε κακές εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

“Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Δεν είναι δυνατόν να έχουν φάει τα χρήματα του λαού, να μπαίνουν φυλακή για πέντε μήνες και μετά να αφήνονται ελεύθεροι”, σχολίασε αναφερόμενος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να αναγεννηθούν

Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως θα ήθελε τα δύο μεγάλα κόμματα να διαλυθούν και να προκύψουν νέοι σχηματισμοί. “Ελπίζω ότι αυτά τα δύο κόμματα θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν ξανά με ικανούς ανθρώπους. Αυτά έχουν διαβρωθεί πλήρως”, επισήμανε.

“Η φράση του Πάγκαλου μαζί τα φάγαμε έχει νόημα” επισήμανε, τονίζοντας ότι ακόμα και οι αρχηγοί των κομμάτων είναι εγκλωβισμένοι.

Πρόταση για κατάργηση πανελλαδικών

Οι εξετάσεις δεν κρίνουν έναν άνθρωπο. Επομένως οι εξετάσεις για μένα είναι με ανοιχτά βιβλία και κρίσεως. Προτείνουμε άμεση κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημείωσε πως πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά το συγκεκριμένο ζήτημα. “Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο πολιτισμού. Ξέρετε πόσους φοιτητές θα μπορούσαμε να έχουμε προσελκύσει;”, επισήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα