Καιρός: 12 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Φλώρινα, 38 στα Χανιά

Καιρός: 12 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Φλώρινα, 38 στα Χανιά
Από τη βροχότπωση στο κέντρο της Αθήνας. Eurokinissi

Σχεδόν 27.000 κεραυνοί έπεσαν την Παρασκευή. Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Εντυπωσιακή ήταν η διαφορά θερμοκρασιών σήμερα μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου, ιδίως κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου, η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ αντίθετα στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Μάλιστα στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως καταβάτες, εκτοξεύοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σητεία το θερμόμετρο «έγραψε» 30,5 βαθμούς. Από την άλλη, η Φλώρινα είχε θερμοκρασία μόνο 12 βαθμών, ενώ στο Κιλκίς ήταν 14,6 βαθμοί.

 Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις εκδηλώθηκαν και εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν έως το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά, στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά, στο Μέτσοβο με 60 χιλιοστά και στη Βυτίνα με 59 χιλιοστά.

Εξάλλου, σχεδόν 27.000 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Αστεροσκοπείου, από τους οποίους σχεδόν οι 10.000 πάνω από τη θάλασσα και οι υπόλοιποι πάνω από την ξηρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα