Μην τα χάσετε

 

 

Πολικό ψύχος στα Γιάννενα. Πάγωσαν λίμνες και ποτάμια

 
 
Το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές του νομού έδειξε ακόμη και -10,4 βαθμούς
 

Πεζοπορία δίπλα σε παγωμένα ρέματα και ποτάμια, στο Μπαγιώτικο ρέμα αλλά και στο Βικάκι, παραπόταμο του Βοϊδομάτη, έκαναν χθες τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στο κεντρικό Ζαγόρι στους Κήπους, καθώς συνεχίζεται επί μέρες ο παγετός.

 

Εικόνα παγοδρομίου δεν παρουσιάζουν μόνο τα ποτάμια του ορεινού όγκου, καθώς σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το Epiruspost παγωμένη φαίνεται και η λίμνη στο μουσείο του Βρελλή.

 

Στην κατάψυξη όλος ο νομός

Παρά την ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος, σε πολλές περιοχές στην Ήπειρο, έχει κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία, -10,4 βαθμοί, σημειώθηκε στο ανατολικό Ζαγόρι στη Βωβούσα. Στο προάστιο Ανατολή Ιωαννίνων το θερμόμετρο, νωρίς το πρωί, έδειχνε -9 , ενώ στην Κόνιτσα -5 βαθμούς.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, κάθε πρωί ρίχνουν αλάτι στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο και ειδικά σε ανήλια σημεία, καθώς εκεί το οδόστρωμα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών εύκολα μετατρέπεται σε παγοδρόμιο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

(Πληροφορίες ΑΠΕ, epiruspost)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER