Καλλιτέχνες απαιτούν να μη χρησιμοποιεί o Ντόναλντ Τραμπ τα τραγούδια τους

default image

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τσαντίσει πολλούς καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας τραγούδια τους χωρίς την άδεια τους, και ο John Oliver είχε μια πρωτότυπη ιδέα

Ο John Oliver με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του ‘We are the champions’ των Queen από τον Donald Trump (και άλλα πολιτικά πρόσωπα, παλιότερα) συγκέντρωσε μια ομάδα διάσημων μουσικών για να συμμετάσχουν σε ένα κλιπ με τίτλο “Don’t Use Our Song” και να στείλουν με αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα στους πολιτικούς: σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη μουσική μας για πολιτικούς σκοπούς.

 

Στο κλιπ ο Usher, η Sheryl Crow, ο Josh Groban και άλλοι star τραγουδούν απαιτώντας οι πολιτικοί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα τραγούδια τους στις προεκλογικές καμπάνιες τους. Οι στίχοι λένε συγκεκριμένα “Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη μουσική μας, αυτός είναι ο ένας και μοναδικός κανόνας μας. Δεν γράφουμε εμείς τραγούδια για να κάνετε εσείς τις καμπάνιες σας να μοιάζουν cool”.

Το τραγούδι ειρωνεύεται επίσης την “σαρκαστική ποσότητα” από μπαλόνια, κομφετί και επιδείξεις με λέιζερ που κατακλύζουν πλέον τις πολιτικές εκδηλώσεις.

 

Στο ρεφρέν του κομματιού όλοι οι μουσικοί ενώνουν τις φωνές τους τραγουδώντας: “Μην χρησιμοποιήσετε το τραγούδι μας, επειδή το χρησιμοποιείτε λανθασμένα. Μπορεί να φαίνεται ελκυστικό, αλλά είναι κλοπή. Απλά μην χρησιμοποιείτε το τραγούδι μας, είναι λάθος.  Με το που τελειώσει η μουσική θα είστε τυχεροί εάν δεν σας έχουμε μηνύσει.”

Δείτε παρακάτω πώς άνοιξε ο John Oliver την χθεσινή εκπομπή του, και αμέσως μετά το επίμαχο video clip:

Πηγή: Enews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα