Αντιφάσεις για τα φύλλα επίταξης - NEWS247
 
 
Παρασκευή, 25 Μαίου 2012
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

Αστυνομικοί έβγαλαν τα κράνη και διαδήλωσαν μαζί με τον κόσμο

 

The Sun: Εύα Καϊλή, η πιο σέξι πολιτικός στην Ευρώπη

 

Ο Γιώργος Τράγκας πολιτεύεται

 

Bild: Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ

 

Μπλοκαρισμένα στο Υπ. Οικονομικών πρόστιμα 2,3 δισ. ευρώ

 

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι 8χρονος Κύπριος

 

Ο Άκης και το ακίνητο στο Βερολίνο 4,5 εκατ. ευρώ

 

Τσιντικίδου: "Με διέσυραν για ένα τσιγαριλίκι"

 

Όργιο σπατάλης στο δημόσιο. Εισπράττουν επιδόματα πλυσίματος χεριών και κεραίας

 

Βουτιά στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο

 

Τι είναι τα ευρωομόλογα και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα

 

Wall Street Journal: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, βάλτε την Τουρκία

 

Reuters: Προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

 

Bloomberg: Επιστροφή στη δραχμή σε 46 ώρες

 

"Τον αποκεφάλισα, γιατί ο θεός μου είπε ότι είναι εξωγήινος"

 

Οι νέες ημερομηνίες στις πανελλαδικές λόγω εκλογών

 

Η μαρτυρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που δέχτηκε άγρια επίθεση

 

 

 

Αντιφάσεις για τα φύλλα επίταξης

 
 
Η Νομαρχία Πειραιά δηλώνει έτοιμη για παραδόσεις φύλλων επίταξης και πολιτικής επιστράτευσης - αντίθετα αυτή της Αθήνας, καταρτίζει ακόμη λίστες. Οι απεργοί δηλώνουν ότι κανείς δεν έχει ειδοποιηθεί ως τώρα και ξηλώνουν πινακίδες από τα φορτηγά. Σε εξέλιξη η συνάντηση Ρέππα - απεργών
 

Νεφελώδης παραμένει η κατάσταση σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία  κατάρτισης και παράδοσης των Φύλλων Επίταξης και πολιτικής κινητοποίησης, στους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών.

Αν και οι πληροφορίες που διαρρέουν από κυβερνητικές πηγές,  αναφέρουν ότι έχει ήδη αρχίσει η αποστολή τους από τις Νομαρχίες στα αστυνομικά τμήματα, για να παραδοθούν στους απεργούς, ωστόσο κανείς από τους ιδιοκτήτες φορτηγών έως τώρα δεν έχει ενημερώσει το σωματείο του ότι έχει παραλάβει το έγγραφο.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι ενώ ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας δήλωσε νωρίτερα ότι η υπηρεσία του έλαβε την εγκύκλιο από το υπουργείο Μεταφορών και η διαδικασία επίδοσης θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ, από την άλλη πλευρά, ο γ.γ της Νομαρχίας Αθηνών Νίκος Παπαθέου δήλωσε την ίδια ώρα ότι η δική του υπηρεσία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο κατάρτισης καταλόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται πάντως -εάν ο διάλογος των απεργών με τον υπουργό Μεταφορών Δ.Ρέππα δεν ευοδώσει- να παραδώσει μαζικά τα Φύλλα στα σωματεία των απεργών και να τα καταστήσει υπεύθυνα για την παράδοση στα μέλη του.

Όλα δείχνουν πάντως, ότι η απόφαση ελήφθη βεβιασμένα και χωρίς να έχει προετοιμαστεί ο μηχανισμός υλοποίησης της πολιτικής κινητοποίησης, ενώ αγκάθι παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί, εάν οι ιδιοκτήτες φορτηγών προχωρήσουν σε λευκή απεργία.

Οι απεργοί προσανατολίζονται να κρατήσουν στάση παθητικής αντίστασης στο μέτρο και είτε να επικαλούνται προβλήματα υγείας, ή απουσία ή μηχανική βλάβη στα οχήματά τους.

Προς το παρόν, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει η πρόθεση να χρησιμοποιηθούν οδηγοί του Στρατού για να κινήσουν τα οχήματα, κάτι που απέκλεισε έμμεσα όταν ρωτήθηκε σχετικά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος.

Ο υπουργός τόνισε ότι Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη και πως ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να κάνει μερικές μέρες διακοπές, ενώ είναι αναγκαίο να μην φθάσουμε στην εφαρμογή της αναγκαστικής απόφασης για επίταξη.



Τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο τουρισμός στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και παράλληλα, κάλεσε τους απεργούς να επιδείξουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα πριν την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης της κυβέρνησης, για την οποία είπε ότι καλώς ελήφθη.

 

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )