“Κοινωνία Αξιών”: Το νέο κόμμα του Δημήτρη Μπουραντά

“Κοινωνία Αξιών”: Το νέο κόμμα του Δημήτρη Μπουραντά

Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις του νέου κόμματος υπό το γνωστό ακαδημαϊκό και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά και ποιοι το απαρτίζουν

Με σαφή πολιτική τοποθέτηση στο μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, έναν χώρο δηλαδή για τα μάτια του οποίου μετά την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ερίζουν κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και με κύριο επιχείρημα πως “εμείς ερχόμαστε να δώσουμε αξία στην πολιτική κι όχι να πάρουμε αξία από αυτήν” παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών και ηγεσίας και γνωστός διανοούμενος (έχει γράψει τα bests seller βιβλία “Όλα σου τα έμαθα μα ξέχασα μια λέξη” και “Επί σκηνής χωρίς πρόβα”) Δημήτρης Μπουραντάς το καινούργιο του κόμμα Κοινωνία Αξιών”.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο κ. Μπουραντάς “άνθρωποι με αξίες, που δεν βλέπουμε την πολιτική ως όχημα προσωπικών φιλοδοξιών, άνθρωποι με ένσημα που δεν πουλάμε τις αντιστασιακές μας περγαμηνές όπως κατά κόρον πολλοί έκαναν μετά το Πολυτεχνείο, επιδιώκουμε να αλλάξουμε την ατζέντα”.

Όπως προσδιόρισε ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας, η Κοινωνία Αξιών εμπνέεται από τον σύγχρονο σοσιαλισμό σε σύζευξη με τον φιλελευθερισμό.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ο νέος του φορέας είναι συγγενής με τη Δημιουργία Ξανά και τη Δράση ο κ. Μπουραντάς ξεκαθάρισε πως “η Κοινωνία Αξιών δεν μιλά για αυτορρύθμιση των αγορών ούτε είναι ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα καθώς αυτή η ιδεολογία έχει ξεπεραστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση”.

Και προσέθεσε: “εισάγουμε προς συζήτηση στην ελληνική κοινωνία μια μοντέρνα μετα-ιδεολογία. Το όραμα μας δεν είναι μόνο η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση αλλά το πώς ως χώρα θα μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωτοπόρα σε πολλούς τομείς όπως ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, ο πολιτισμός, η βιομηχανία, αρκεί να υπάρξει ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο που θα βασίζεται στην αποτελεσματοκρατία. Κανένας πολιτικός φορέας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν μιλά για ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όλοι σε αυτό το σκέλος είναι νεφελώδεις” υπογράμμισε.

Στην ομάδα της “Κοινωνίας Αξιών” συμμετέχουν γνωστοί άνθρωποι από την ιδιωτική αγορά, πανεπιστημιακοί όπως ο τέως Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ κ. Α. Κιντής, ο πρώην ναύαρχος κ. Στέλιος Φενέκος, ο γνωστός από την τηλεοπτική του διαδρομή οικονομικός αναλυτής Γιώργος Κορομηλάς ενώ στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος συμμετέχει τιμητικά ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Χατζημαρκάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα