Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Απεργούν οι υπάλληλοι

 
 
Κινητοποιήσεων συνέχεια για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
 

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για αυτή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς πρόκειται για μια απ' αυτές που θα είναι ανοιχτά. Συγκεκριμένα αυτή τη φορά ως η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

 

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΟΙΥΕ: «Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.

Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη».

Καταλήγοντας η ΟΙΥΕ αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!

· Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

· Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.

· Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία του κλάδου, την Κυριακή 14.1.2018 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων και των Εργατικών Κέντρων.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας».

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER