Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 600 φοιτητές και φοιτήτριες σε προγράμματα πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 600 φοιτητές και φοιτήτριες σε προγράμματα πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Χίο INTIME / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η άσκηση - συνήθως δίμηνης διάρκειας - αποτελεί μια πρώτη επαφή των πτυχιούχων ή επί πτυχίω φοιτητών με την παραγωγική διαδικασία και συντελεί στο να βρουν μια πρώτη ευκαιρία αξιοποίησης του γνωστικού αντικειμένου που έχουν σπουδάσει.

Περισσότεροι από 600 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενης άσκησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε φορείς του Δημοσίου, κάνοντας έτσι ένα πρώτο βήμα για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο προτάσσει στρατηγικά την υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, η πρακτική άσκηση γίνεται κατά 62% στον ιδιωτικό τομέα και κατά 38% στον δημόσιο.

Η άσκηση – συνήθως δίμηνης διάρκειας – αποτελεί μια πρώτη επαφή των πτυχιούχων ή επί πτυχίω φοιτητών με την παραγωγική διαδικασία και συντελεί στο να βρουν μια πρώτη ευκαιρία αξιοποίησης του γνωστικού αντικειμένου που έχουν σπουδάσει. Δίνει τη δυνατότητα δε να έρθουν σε επαφή με επαγγελματικά περιβάλλοντα, αλλά και να «δοκιμάσουν» έμπρακτα τις δεξιότητές τους και τις γνώσεις που απέκτησαν.

Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023) καταδεικνύει ότι το 80% των σπουδαστών και των σπουδαστριών βρίσκει δουλειά εντός 12 μηνών από την απόκτηση του πτυχίου. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στα σύγχρονα γνωστικά πεδία που παρέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα οποία εστιάζουν στην καινοτομία και ενσωματώνουν τις κύριες τάσεις της εκπαίδευσης.

Οι 6 Σχολές Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επιστημών της Διοίκησης, Πολυτεχνική και Θετικών Επιστημών βρίσκονται σε ισάριθμα νησιά του Αρχιπελάγους (Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Χίο, Λήμνο και Σύρο) και διαθέτουν προγράμματα σπουδών τα οποία επιτυγχάνουν διασύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, δίνοντας προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων παρέχει επιστημονικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τα εκσυγχρονισμένα εργαστήρια οι φοιτώντες και οι φοιτώσες μπορούν να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει επιπλέον άμεση πρόσβαση στη γνώση, καθώς έχει καλλιεργηθεί κουλτούρα δεμένης ακαδημαϊκής κοινότητας με στενή συνεργασία διδασκομένων και διδασκόντων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις σπουδές υψηλής ποιότητας και την καινοτόμο έρευνα, το Πανεπιστήμιο «απαντά» και σε σύγχρονες πρακτικές ανάγκες: Προσφέρεται σίτιση φοιτητών και φοιτητριών με κόστος 3 ευρώ ανά ημέρα (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων), δηλαδή μηνιαία σίτιση με λιγότερο από 100 ευρώ τον μήνα. Επίσης, το Πανεπιστήμιο διαθέτει περισσότερες από 800 κλίνες σε όλα τα νησιά, είτε ιδιόκτητες είτε ενοικιαζόμενες, για τη διαμονή των φοιτητών και φοιτητριών. Τα κριτήρια μάλιστα είναι διευρυμένα, ώστε να καλύπτεται μεγάλος αριθμός ωφελουμένων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα