Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αυλαία στη δίκη Τσοχατζόπουλου - Καλείται να πληρώσει ένα εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

 
 
Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καλείται να καταβάλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο ελληνικό Δημόσιο. "Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη" φώναξε η Βίκυ Σταμάτη προς το δικαστήριο, καθώς αποφασίστηκε η μεταγωγή της στις φυλακές Ελαιώνα έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποφυλάκισής της
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έληξε επίσημως την συνεδρίασή του, βάζοντας τέλος στην υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος". Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταδικασθέντες καλούνται να καταβάλουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ελληνικό δημόσιο που παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή. Συγκεκριμένα, ενα εκατομμύριο καλείται να καταβάλει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ποσά από 30 έως 50 χιλιάδες ευρώ.

 

"Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη", είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας η Βίκυ Σταμάτη, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος φώναξε: "αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο".

Αναφορικά με τα ακίνητα, τελικά το σπίτι του Χαλανδρίου της Βίκυς Σταμάτη δεν θα δημευθεί, σύμφωνα με την ετυμηγορία, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Επίσης, δεσμεύθηκε η περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδευσμεύθηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με μερικές χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή κυρίως συναισθηματικής αξίας. Υπενθυμίζεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο απο την αρχή της διαδικασίας.

Ακόμα τρία ακίνητα, αυτή της φορά της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η οποία έχει εξ αρχής επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ, δεσμεύθηκαν.

Πλέον ο  Ακης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλοι 6 κατηγορούμενοι επιστρέφουν στη φυλακή, για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Ο πρώην υπουργός θα μεταβεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η σύζυγός του και η κόρη του στη Θήβα.

 
Περισσότερα: Τσοχατζόπουλος

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER