Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δεύτερο 'όχι' για αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαστών

 
 
Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά πλειοψηφία υποστήριξε πως δεν υπάρχει ζήτημα ούτε ανάγκη αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών
 

Την πλήρη αντίθεσή της με τη Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ως προς την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών εξέφρασε η Διοικητική Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Η πλειοψηφία (40 υπέρ και 25 κατά) έκρινε πως δεν υπάρχει ζήτημα ούτε ανάγκη αύξησης του ορίου ηλικίας, θέμα το οποίο έθεσε η ίδια η Βασιλική Θάνου.

 

Αλλά και η μειοψηφία είχε την άποψη ότι είναι απαραίτητη μία αύξηση των ορίων ηλικίας των δικαστικών αλλά όχι τώρα. Το ερώτημα του τέθηκε προς τους ανώτατους λειτουργούς είναι "αν παρίσταται ανάγκη αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών που προβλέπεται με το Σύνταγμα 1975 ώστε να προστατευθούν οι συνταγματικές αρχές της ανεξαρτησίας και της ισοβιότητας που προστατεύουν τους δικαστές και που έχουν καταλυθεί λόγω της εν τω μεταξύ μεγάλης αύξησης του ορίου ζωής, της κοινωνικής πραγματικότητας και των νομοθετικών και λοιπών εξελίξεων".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα  είχε συγκληθεί η Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ομόφωνα υποστήριξε πως μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να τεθεί θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας για τους ανώτατους δικαστές.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER