Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διακριτούς αλλά όχι χωριστούς ρόλους Εκκλησίας-Πολιτείας ζητάει ο Ιερώνυμος

 
 
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στη Βουλή ότι η λέξη "χωρισμός" δεν υπάρχει στην Εκκλησία. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ‘κόψει το κεφάλι’ στους ακραίους
 

Υπέρ των διακριτών αλλά καθαρών ρόλων Εκκλησίας – Πολιτείας τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ομιλία του στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η λέξη «χωρισμός» δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο της Εκκλησίας.

 

«Η πρότασή μου είναι οι διακριτοί αλλά καθαροί ρόλοι Εκκλησίας-Πολιτείας» είπε ο κ. Ιερώνυμος στους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής και ξεκαθάρισε ότι οι διακριτοί ρόλοι δεν θα πρέπει να βαραίνουν τη μία πλευρά. «Είναι απαραίτητη η συνεργασία», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η Εκκλησία δεν συζητάει το ενδεχόμενο διαχωρισμού από την Πολιτεία. «Ακούστηκε η λέξη χωρισμός. Η εκκλησία δεν έχει τέτοια φράση στην ποιμαντική της, δεν χωρίζει, δεν διώχνει. Όποιος φεύγει, παίρνει τα πράγματά του και φεύγει μόνος του», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε επίσης υπέρ της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. «Έχουμε ανάγκη μεγάλης συνεργασίας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού», είπε και σημείωσε ότι «μερικοί κάνουν και πολιτική εις βάρος της Εκκλησίας».

Αν. Καββαδία: Υπάρχουν και φωνές μίσους στην Εκκλησία

 

Προς το τέλος της συνεδρίασης δημιουργήθηκε, πάντως, ένταση, όταν ο αρχιεπίσκοπος απάντησε για «κάποιους που φωνάζουν και έχουν χωριστές φωνές», σημειώνοντας ότι η Εκκλησία είναι «δημοκρατικός χώρος». «Πιστεύετε ότι έχουν καταδικαστεί αρκούντως αυτές οι φωνές;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. «Καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και να τις λέει», απάντησε ο Ιερώνυμος. «Αυτό είναι το χριστιανικό μήνυμα αγάπης; Ο ρόλος της ηγεσίας της Εκκλησίας δεν είναι να καταδικάζει αυτές τις φωνές;» ρώτησε εκ νέου η κυρία Καββαδία, για να απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος: «θα του πω ότι είναι σε λάθος γραμμή αλλά δεν μπορώ να του κόψω το κεφάλι».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER