Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διαμαρτυρία κατά της απόσυρσης της παράστασης έξω από το Εθνικό Θέατρο

 
 
"Να μην αφήσουμε το μακαρθισμό να ακουμπήσει την τέχνη" φώναζαν διαδηλωτές έξω από το Εθνικό Θέατρο, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή της παράστασης που βασίζεται σε κείμενα του Σάββα Ξηρού (pics)
 

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να αποσυρθεί το θεατρικό έργο "Ισορροπία στο Nash" που βασιζόταν σε κείμενα του κατάδικου Σάββα Ξηρού.

 

Οι διαδηλωτές με πανό που έγραφαν "Ο Φόβος Δεν Θα Νικήσει" και άλλα που σημείωναν: "Όχι στη νεκρανάσταση της Ιεράς εξέτασης" διαμαρτυρήθηκαν για τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών κύκλων - ακόμη και της ίδιας της αμερικανικής πρεσβείας - που οδήγησαν τη διοίκηση του θεάτρου να διακόψει την παράσταση. "Να μην αφήσουμε το μακαρθισμό να ακουμπήσει την τέχνη" συνέχιζε ένα από τα μεγάλα πανό της συγκέντρωσης.

Αργότερα το βράδυ της Παρασκευής, οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την Αγίου Κωνσταντίνου, ως την Πανεπιστημίου και διαλύθηκαν ήσυχα. Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την απόφαση του Στάθη Λιβαθινού περί ματαίωσης της παράστασης "Ισορροπία του Nash" η οποία στηριζόταν στο βιβλίου του τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρού

 
Περισσότερα: Σάββας Ξηρός

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER