Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διαμαρτυρίες προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, στα Διαβατά και στη Μαλακάσα για τις συνθήκες διαβίωσης

 
 
Οι συνθήκες έχουν γίνει πολύ δύσκολες εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της θερμοκρασίας και των κατά τόπους χιονοπτώσεων. Κλειστή αυτή την ώρα η Συμμαχική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 

Διαμαρτυρία έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στο πρώην βιομηχανικό κτήριο Φέσσα, πραγματοποίησαν δεκάδες άτομα, που φιλοξενούνται εκεί. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης, που έχουν γίνει δύσκολες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Κλειστή είναι η Συμμαχική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα μέσα στη δομή φιλοξενίας του πρώην εργοστασίου της "Softex" στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου -μεταξύ άλλων- προκλήθηκαν φθορές σε χημική τουαλέτα από φωτιά που έβαλαν οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη κάθετη πτώση θερμοκρασίας, αλλά και κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν και στο Hot Spot της Μαλακάσας, όπου ομάδα μεταναστών είχε βγεί εκτός δομής και διαμαρτυρόταν για πολλοστή φορά τόσο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε σκηνές μέσα στο τσουχτερό κρύο όσο και για την ποιότητα του φαγητού.

Μάλιστα, ειδικά για το φαγητό οι μετανάστες δεν επέτρεψαν στο φορτηγό να εισέλθει εντός της δομής και στάθηκαν μπροστά του. Για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί τους διαβεβαίωσαν ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες στέγης τους και έτσι τα πνεύματα ηρέμησαν.

(Φωτογραφία Αρχείου)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER