Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διατέθηκαν ήδη 3.100 προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες

 
 
Από 31 σημεία γίνεται η διάθεση της κάρτας, η οποία έχει δυνατότητα επαναφόρτισης μέσω του τραπεζικού συστήματος, από το διαδίκτυο
 

Θετικά χαρακτηρίζονται τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχει ευρεία αποδοχή του νέου συστήματος από το επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελεί τη σπουδαιότερη θετική εξέλιξη στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας εδώ και δεκαετίες. Είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο, που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και ολοκληρώνεται τώρα, με τα οποία προβλήματα «νεότητας» υπάρχουν

 

Εξάλλου, με αφορμή επιμέρους κινητοποιήσεις εργαζομένων της γραμμής 1 (ηλεκτρικός), ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών πραγματοποιείται κανονικά σε 31 σημεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι κεντρικοί σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία προβλέπει φυσική παρουσία κατά την έκδοση, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Ηδη με τις 1.300 κάρτες που διατέθηκαν χθες και τις 1.800 που διατέθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι, το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τα αρμόδια Υπουργεία για τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Οι κοινωνικές πολιτικές προς όλους τους δικαιούχους (άνεργοι, ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, κλπ.) συνεχίζονται κανονικά. Ήδη, το 54% των επιβατών ανήκουν σε ομάδα άσκησης κοινωνικής πολιτικής.»

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ συνεχίζει αναφέροντας: «το νέο σύστημα, ήτοι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάρτα εισάγει μια νέα τεχνολογική αντίληψη, καθώς παρέχεται η δυνατότητα επαναφόρτισης «απεριορίστων» εισιτηρίων. Συνεπώς, πρέπει να κατανοηθεί, ότι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων, επειδή αυτά επαναφορτίζονται, μπορούν να αποθηκεύουν τον αριθμό των ηλεκτρονικών εισιτηρίων / καρτών που αντιστοιχούν στις επιμέρους ανάγκες τους. Από χθες βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα www.athenacard.gr, η οποία παρέχει χρηστικές πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη δυνατότητα αίτησης για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα επαναφόρτισης προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, μέσω του τραπεζικού συστήματος, από το διαδίκτυο. Κι ακόμη, συνεχίζουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα POS, που λειτουργούσαν και το προηγούμενο διάστημα. Η ποσότητα των POS θα διευρυνθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα.»

Τα πλεονεκτήματα της ιστοσελίδας www.athenacard.gr

Από χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου λειτουργεί η ιστοσελίδα www.athenacard.gr, η οποία παρέχει χρηστικές πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη δυνατότητα αίτησης για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας καλείται να συμπληρώσει το «Έντυπο Προσωποποίησης», στο οποίο εισάγει το ονοματεπώνυμό του, τον ΑΜΚΑ και έναν 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια εκτυπώνει το έγγραφο με τον κωδικό άμεσης απόκρισης (Quick Response - QR Code) και προσέρχεται με αυτό, μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα (επίσημο αποδεικτικό ΑΜΚΑ, αστυνομική ταυτότητα), στα εκδοτήρια για την έκδοση της κάρτας.

Με το νέο σύστημα, η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται μια φορά και για την επαναφόρτισή της, ο κάτοχος μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά, είτε τα Τερματικά Έκδοσης Καρτών, είτε την ιστοσελίδα www.athenacard.gr, αποφεύγοντας τις ουρές στα εκδοτήρια. Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:

-Μείωση του χρόνου αναμονής στο εκδοτήριο για την καταχώρηση των στοιχείων,

-Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα,

-Στην περίπτωση αγοράς προϊόντων κομίστρου, μέσω διαδικτύου, αποφεύγεται η αναμονή στο εκδοτήριο, αφού η φόρτωση του κομίστρου στη κάρτα μπορεί να γίνει σε έναν από τους αυτόματους πωλητές.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER