Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διεμφυλική: Από τα 8 έτη μπορεί κάποιος να νοιώσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το φύλο του

 
 
Για το θέμα της ταυτότητας φύλου συνομίλησε με διεμφυλική το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Αρβανίτης από την "Φυλή των φίλων" και το Ραδιόφωνο 24/7
 

Για το θέμα της ταυτότητας φύλου συνομίλησε με διεμφυλική το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Αρβανίτης από την "Φυλή των φίλων" και το Ραδιόφωνο 24/7. Η εν λόγω γυναίκα είχε εκφράσει και στο παρελθόν τις επιφυλάξεις και είχε διατυπώσει τις αντιρρήσεις της αναφορικά με το νομοσχέδιο που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους και προκάλεσε πολιτικές συγκρούσεις στη Βουλή. Ωστόσο, η ίδια εκτιμά πως η ψήφισή του είναι μια "καλή εξέλιξη" και σημειώνει τα κενά της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με διεμφυλικά άτομα που βρίσκονται σε γάμο και έχουν παιδιά.

 

"Από τα 8 ή 9 έτη μπορεί κάποιος να νοιώσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το  φύλο του" τονίζει η διεμφυλική στην εκτενή συζήτηση από ραδιοφώνου και σχολιάζει χαρακτηριστικά: "Εάν φτάσει στα 16 ή 17 έτη μπορεί να φτάσει σε κατάθλιψη ή την αυτοκτονία καθώς βρίσκεται σε σώμα που δεν θέλει".

"Το νομοσχέδιο είναι καλή εξέλιξη αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί αν τα διεμφυλικά άτομα δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία και την εργασία τότε θα οδηγηθούν στην εκπόρνευση" προσθέτει

Κενό στο νόμο υπάρχει για τα διεμφυλικά άτομα που βρίσκονται σε γάμο και έχουν παιδιά. Με τα σημερινά δεδομένα οδηγούνται στο διαζύγιο.

Πολύ σημαντική είναι η στήριξη της οικογένειας .Χωρίς αυτήν υπάρχει περιθωριοποίηση”.

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER