Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για την κοινή επιμέλεια τέκνων

 
 
Πρωτοποριακή απόφαση για την εφαρμογή του Οικογενειακού Δικαίου στην Ελλάδα έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο
 

Ανοίγει ο δρόμος για την κοινή επιμέλεια τέκνων, ύστερα από απόφαση του Μομονελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία προβλέπει ότι μέχρι την εκδίκαση της κύριας απόφασης θα μπορεί να ασκείται εναλλακτικά και από τους δύο γονείς.

 

Σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ύστερα από απόφαση εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, ο πατέρας θα μπορεί να έχει την επιμέλεια τους ζυγούς μήνες και η μητέρα τους μονούς η μητέρα, ενώ ο κάθε γονέας διατηρεί το δικαίωμα της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του διαστήματος που τη φροντίδα του τέκνου έχει ο έτερος γονέας.

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε ο σύλλογος "Συνεπιμέλεια", ο οποίος υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών να απολαμβάνουν  το χρόνο και τη φροντίδα και των δύο γονέων, ανεξάρτητα εάν είναι παντρεμένοι, σε διάσταση, σε διαζύγιο ή εκτός γάμου.

Όπως επισημαίνει η "Συνεπιμέλεια" η επιλογή της κοινής επιμέλειας των τέκνων θα οδηγήσει "σε φιλική δικαιοσύνη, χωρίς αντιδικία, με δικαστική μεσολάβηση, λιγότερες εντάσεις, περισσότερες συμφωνίες, όπου κερδισμένοι θα είναι όλοι : παιδί, μητέρα, πατέρας, δικαστές και δικηγόροι, η κοινωνία στο σύνολό της".

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER