Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε παράνομο αποστακτήριο τσίπουρου στη Φθιώτιδα

 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ τα πρόστιμα προς την άτυπη επιχείρηση αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατ. ευρώ
 

Αποθηκευτικό χώρο στη Φθιώτιδα, όπου γινόταν παράνομη παραγωγή τσίπουρου με τη φοροδιαφυγή απ' τη δραστηριότητή του να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, εντόπισαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, ύστερα από επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών.

 

Απ' τον αποθηκευτικό χώρο, που λειτουργούσε χωρίς την έγγραφη άδεια της Τελωνειακής Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν 1.660 λίτρα, ποσότητα 52.200 λίτρων στέμφυλων προς απόσταξη, ο άμβυκας παραγωγής και ο λοιπός εξοπλισμός απόσταξης. Επίσης, κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων και σημειώσεων, από τα οποία προέκυψε παράνομη λειτουργία του άμβυκα από το 2010. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα από την Αλβανία, ενώ ο έλληνας ιδιοκτήτης του άμβυκα (δημόσιος υπάλληλος) διέφυγε της σύλληψης. Από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιοκτήτη του άμβυκα κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα τσίπουρου 230 λίτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ την τελευταία επταετία το παράνομο αποστακτήριο είχε παράγει συνολικά 116.573,40 λίτρα τσίπουρου, ενώ μόλις για τα 11.944,44 λίτρα είχαν καταβληθεί φόροι και δασμοί. Έτσι, εκτιμάται ότι οι διαφύγοντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 812.470,92 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα θα υπερβούν τα 3.000.000 ευρώ.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER