Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αναβλήθηκε η έκδοση της Αντωνίας Ηλία την τελευταία στιγμή

 
 
Οι Έλληνες αστυνομικοί έλαβαν οδηγίες να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα μόνοι τους, ωστόσο εκτιμάται ότι η αναβολή της έκδοσης οφείλεται σε νομικούς λόγους και συγκεκριμένα έχει αιτηθεί η ίδια να ακυρωθεί από τις βρετανικές Αρχές η απόφαση έκδοσής της
 

Επ' αόριστο αναβλήθηκε η έκδοση σήμερα από την Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία, η οποία καταζητείται από τις δικαστικές Αρχές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Τα τελευταία χρόνια, η πρώην δικαστικός είχε διαφύγει και έκτοτε διαμένει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αρχικά στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, εγκρίθηκε από τις βρετανικές Αρχές η έκδοση της Αντωνίας Ηλία, η οποία επρόκειτο να μεταχθεί σήμερα στην Ελλάδα αεροπορικώς.

 

Με αυτή την αποστολή δύο Έλληνες αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν στο Λονδίνο, προκειμένου να την συνοδεύσουν πίσω στην Αθήνα και να την οδηγήσουν ενώπιον των ελληνικών Αρχών, ωστόσο εκεί ειδοποιήθηκαν από τις βρετανικές Αρχές πως τελικά αναβλήθηκε η διαδικασία, δίχως να δώσουν οι Βρετανοί όμως περισσότερες εξηγήσεις.

Οι αστυνομικοί έλαβαν οδηγίες να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα μόνοι τους, ωστόσο εκτιμάται ότι η αναβολή της έκδοσης οφείλεται σε νομικούς λόγους και συγκεκριμένα έχει αιτηθεί η ίδια να ακυρωθεί από τις βρετανικές Αρχές η απόφαση έκδοσής της.

Προφανώς, μέχρι να να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση και σε αυτή την προσφυγή της, η έκδοσή της αναβάλλεται. Η πρώην δικαστικός, κατηγορήθηκε το 2005 για το παραδικαστικό κύκλωμα και διέφυγε στην Αγγλία. Συνελήφθη με πλαστή ταυτότητα το 2011 και φυλακίστηκε για έναν χρόνο, ενώ σε βάρος της εκδόθηκαν συνολικά πέντε εντάλματα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER