Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αναβολή για τη δίκη του λούνα παρκ

 
 
Χωρίς επιτυχία το δικαστήριο αναζητούσε διερμηνείς για να ξεκινήσει η διαδικασία
 

Για το Μάρτιο του 2018 αναβλήθηκε η δίκη για το τραγικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί το 2014 σε λούνα παρκ ατο Ελληνικό, όταν  το παιχνίδι έγινε παγίδα θανάτου για ένα αγοράκι, ενώ ειχε τραυματιστεί σοβαρά η αδελφή του.

 

Στο εδώλιο του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται συνολικά πέντε άτομα, οι οποίοι κατά περίσταση αντιμετώπιζουν τις κατηγορίες  της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν ... νωρίς για την ακροαματική διαδικασία αφού από το πρωί δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστούν και να προσέλθουν στην αίθουσα οι διερμηνείς που ήταν απαραίτητοι καθώς τρεις κατηγορούμενοι είναι υπήκοι Μπαγκλαντές και Ιταλίας. Η αδυναμία ανεύρεσης δύο μεταφραστών οδήγησε στην εισαγγελική πρόταση της αναβολής η οποία και έγινε δεκτή.

Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε όταν η πλαστική μπάλα μέσα στην οποία έπαιζαν αμέριμνα τα δύο παιδιά, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε και προσγειώθηκε με δύναμη στο δάπεδο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο υπ’ αριθμ. 4784/2015 βούλευμά του, έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων, αναφορικά τόσο με το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και με τις εγκαταστάσεις του χώρου, που ευλόγως χαρακτηρίστηκε το λούνα-παρκ του τρόμου.

 
Περισσότερα: Δικαιοσύνη

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER