Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αστυνομικός της Ασφάλειας Γιαννιτσών συμμετείχε σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων

 
 
Τους έπιασαν την στιγμή που πραγματοποιούσαν ανασκαφή δίπλα από παρεκκλήσι στην Πέλλα
 

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν ένας 50χρονος αστυνομικός και πέντε ακόμη Έλληνες, ηλικίας 33 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Ειδικότερα, χθες το βράδυ κλιμάκιο αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα. Για τον αστυνομικό, που είναι αρχιφύλακας στο Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης και της λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER