Δολοφονία Στεφανάκου: Φόβοι για ξέσπασμα πολέμου στη Μαφία

Δολοφονία Στεφανάκου: Φόβοι για ξέσπασμα πολέμου στη Μαφία
EYEΛΠΙΔΩΝ - ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ( Κ ) ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ ) EUROKINISSI

Δυο δράστες που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε λευκή μοτοσικλέτα, σταμάτησαν δίπλα από το θωρακισμένο τζιπ του Βασίλη Στεφανάκου, έξω από το σπίτι του, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον εκτέλεσαν, αδειάζοντας μία γεμιστήρα καλάσνικοφ πάνω του

Καρτέρι θανάτου έστησαν οι εκτελεστές του Βασίλη Στεφανάκου έξω από το σπίτι του, εκεί που ίσως ένιωθε πιο ασφαλής και σίγουρος σε σχέση με οπουδήποτε αλλού.

Τόσο σίγουρος που δεν χρειαζόταν «συνοδούς» μέσα στο θωρακισμένο και θηριώδες του τζιπ, μάρκας BMW. Εκεί που πίστευε πως κανείς δεν θα τολμούσε να τον πλησιάσει πόσο μάλλον να τον εκτελέσει. Ίσως γι αυτό οι «εντολείς» αυτής της δολοφονίας επέλεξαν αυτό το σημείο για να καταστήσουν το μήνυμα τους όχι απλά ηχηρό αλλά …εκκωφαντικό.

Ο ηγέτης της «Greek Mafia», ή αλλιώς της «τριανδρίας» όπως έχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές κατά καιρούς, έπεσε νεκρός μέσα από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε στο Χαϊδάρι, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Βασίλης Στεφανάκος βρισκόταν στην θέση του οδηγού στο Ι.Χ. τζιπ του, στη συμβολή της Λ. Αθηνών 304 με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, έξω από το σπίτι του, όταν ξαφνικά σταμάτησε δίπλα του μία λευκή μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού καθώς είναι θωρακισμένο το τζιπ που επέβαινε και ένας από αυτούς με καλάσνικοφ τον γάζωσε, σωριάζοντάς τον νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του και αφού πρώτα άδειασαν σε βάρος του κυριολεκτικά μία γεμιστήρα.

Στη συνέχεια, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να εξαφανιστούν, ενώ στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο με τα περιπολικά που συνεχώς έσπευδαν αλλά και τους περαστικούς που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι όσα συνέβησαν.

Σύντομα η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο όχι απλά κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής αλλά όλοι οι επικεφαλής αξιωματικοί του, ιατροδικαστής και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών για να συλλέξουν στοιχεία και να ληφθούν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για ηθική αυτουργία στην απόδραση Ριτζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Πέρυσι τον Αύγουστο αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό.

Θεωρείται από πολλούς αστυνομικούς ως το αφεντικό της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχαν εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης τον Ιανουάριο του 2007  με τη βοήθεια δύο αστυνομικών έβγαλε νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.

Έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς και λιμενικούς.

Είχε έρθει κοντά μάλιστα στην φυλακή πριν αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2016, ακόμα και με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» που τους θεωρούσε φίλους του. Οι Αρχές θεωρούσαν ότι είχε έρθει κοντά και με τον Χριστόδουλο Ξηρό και ίσως είχε βοηθήσει στο σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών, κάτι που έμεινε στα σχέδια, μετά τη σύλληψη Ξηρού.

Ακόμη, ήταν ο αντίπαλος πόλος στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων. Τα χτυπήματα, που περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή των δύο αντιπάλων, διαδέχονταν το ένα το άλλο…

Οι Αρχές «έβλεπαν» αλλά δεν μπόρεσαν να αποδείξουν πιθανή «βοήθεια» και στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο το 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» αλλά και στην εκτέλεση  του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη τον Φεβρουάριο του 2015 στην Στυλίδα, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Η αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου  είχε προκαλέσει ανησυχία στην Ασφάλεια αφού η χρονική συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Είχε προηγηθεί καιρό πριν η αποφυλάκιση ενός αντίπαλου πόλου που έκανε κουμάντο σε γειτονική περιοχή και ήταν αιώνιος εχθρός της «τριανδρίας», ενώ πολλοί είναι και οι νέοι «μνηστήρες» που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος στον κόσμο της νύχτας.

Έτσι λοιπόν υπήρχαν έντονοι φόβοι ότι μετά από μία μικρή παύση εχθροπραξιών θα ξεσπούσε αργά ή γρήγορα ένας νέος γύρος αίματος. Τώρα οι φόβοι είναι πιο δυνατοί από ποτέ για την κήρυξη ενός νέου πολέμου ανάμεσα στους αντίπαλους πόλους της εγχώριας Μαφίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα