Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Εξάρχεια: Καμένο αυτοκίνητο θέτει σε συναγερμό της ΕΛ.ΑΣ

 
 
Το κατεστραμμένο ΙΧ αυτοκίνητο εξετάζεται αν έχει σχέση με το αποτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα στο υπ. Εργασίας
 

Για φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο που άγνωστοι πυρπόλησαν επί της οδού Α. Μεταξά στα Εξάρχεια χθες στις 01:29 τα ξημερώματα κλήθηκε η Πυροσβεστική. Μέχρι να φτάσουν τα πρώτα οχήματα, το αυτοκίνητο μάρκας Toyota Yaris είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήση στην Πυροσβεστική γι' αυτό το αυτοκίνητο έγινε μόλις 9 λεπτά μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο υπ. Εργασίας, από αγνώστους στα τηλεφωνικά κέντρα της ιστοσελίδας «Ζούγκλα» και της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τράβηξε την προσοχή των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ως πιθανό όχημα διαφυγής των δραστών της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, άλλωστε έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι τρομοκράτες πήγαν στο σημείο με αυτοκίνητο και κρέμασαν το σακίδιο με τη βόμβα.

Για παν ενδεχόμενο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση, αν και είναι εντελώς κατεστραμμένο και την προανάκριση γι' αυτό έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν, για την αποτυχημένη τρομοκρατική τους επίθεση, αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό με εκρηκτική ύλη αποτελούμενη από ANFO και ποσότητα TNT, μέσα σε πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων.

Ο μηχανισμός, αν είχε εκραγε,ί θα προκαλούσε ισχυρότατη έκρηξη και σίγουρα θα ισοπέδωνε την είσοδο του υπουργείου, κάτι που δεν συνέβη, ενδεχομένως και από απειρία των βομβιστών στη συνδεσμολογία.

(Φωτό αρχείου)

 
Περισσότερα: Τρομοκρατία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network