Σάββατο, 27 Μαίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από 19 χρόνια για φόνο και κλοπές

 
 
 
Εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά 19 χρόνια ένας καταζητούμενος για τον φόνο μίας ηλικιωμένης στην Κω και για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου
 

Εντοπίστηκε μετά από 19 χρόνια και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και συνεργασίας με τη Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ένας 50χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για διάπραξη ανθρωποκτονίας και κλοπές.

 

Μάλιστα, ο δράστης είχε αλλάξει πολλές φορές τα στοιχεία με τα οποία εμφανιζόταν, έφευγε από το νησί και επέστρεφε ξανά ώστε επί σειρά ετών να εξαφανίζει τα ίχνη του.

Ειδικότερα, ο 50χρονος διωκόταν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπές-διαρρήξεις που διέπραξε σε σπίτια στη Ρόδο στις 16 και 18 Μαρτίου2006 και με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κω για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος μίας 84χρονης Ελληνίδας που είχε διαπραχθεί μέσα στο σπίτι της στις 3 Ιουλίου 1998 στην Κω.

Τότε μάλιστα, κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι της ηλικιωμένης έγινε αντιληπτός από την ίδια, την οποία χτύπησε με ένα αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Πρόσθετα, διωκόταν με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, το οποίο διατηρεί την ισχύ του εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κω και με Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, η οποία αναστέλλει τη διαδικασία στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Περιφέρειας Εφετείου Δωδεκανήσου, μέχρι να συλληφθεί ή εμφανισθεί ο κατηγορούμενος.

Επίσης σε βάρος του υπήρχαν δύο αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, οι οποίες αναστέλλουν τη διαδικασία στο ακροατήριο και διατάζουν τη σύλληψη και σε περίπτωση σύλληψής την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έγινε στην Κω στις 3 Ιουλίου 1998. Ο συλληφθείς μετά από δύο δεκαετίες οδηγείται για αυτές του τις πράξεις σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus