Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Έρευνα για την εμπλοκή Ελλήνων στο σκάνδαλο Petrobras

 
 
Η ελληνική Δικαιοσύνη θα ελέγξει τα λεγόμενα του προέδρου της βραζιλιάνικης εταιρίας, σύμφωνα με τον οποίο δωροδοκήθηκε από Έλληνα αξιωματούχο ως αντάλλαγμα πληροφοριών
 

Στην Ελλάδα φτάνει το περιβόητο σκάνδαλο της Petrobras, της βραζιλιάνικης δημόσιας πολυεθνικής εταιρίας πετρελαίου, περί χρηματισμού διαφόρων επιχειρηματιών και κρατικών αξιωματούχων παγκοσμίως, που ξεκίνησε να ερευνάται στο εξωτερικό το 2014.

 

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκο, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου, καθώς ήδη κατάθεση του πρώην διευθυντή της εταιρίας  "καίει" τον Έλληνα πρόηενο επί Τιμής στη Βραζιλία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές οτι ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κωνσταντίνος Κοτρωνακης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras. Ο τελευταίος εμφανίζεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία. Τις πληροφορίες λάμβαναν 20 τουλάχιστον εταιρείες, αρκετές εκ των οποίων -οπως αναφέρεται- ελέγχεται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Την έρευνα ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ντζόρας και Μανώλης, οι οποίοι αναμένεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

(Φωτογραφία: AP / Leo Correa)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER