Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κύκλωμα επιχείρησε να μεταφέρει έως 300 κιλά κάνναβης

 
 
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν 10 μέλη της οργάνωσης, ενώ ο «εγκέφαλος» κατηύθυνε την οργάνωση αποκλειστικά από την Αλβανία
 

Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση με πολυεπίπεδη δράση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

 

Συνελήφθησαν την Κυριακή, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στα Ιωάννινα, 10 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 9 Αλβανοί, ηλικίας από 26 έως 45 ετών και ένας 36χρονος Έλληνας.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενοί τους για την ίδια υπόθεση είναι δύο Αλβανοί, εκ των οποίων ένας 41χρονος, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που διαμένει μόνιμα στην Αλβανία και ένας 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Μάνδρα Αττικής επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στις 28 Νοεμβρίου, να μεταφέρει εντός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου 133 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

 

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ενδελεχούς έρευνας, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης, η οποία εκτεινόταν πολυεπίπεδα στη διακίνηση ναρκωτικών και εξακριβώθηκε ο τρόπος μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών, στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Αττικής.

Ύστερα από έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ακατέργαστης κάνναβης βάρους 173 κιλών και 349 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 277 γραμμαρίων, 77.655 ευρώ και 435 δολάρια ΗΠΑ, 5 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα ταξί, 4 ζυγαριές ακριβείας, 65 φυσίγγια, μία σιδερογροθιά και 43 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης και τους ρόλους των μελών της, οι οποίοι σχετίζονται με τη μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση των ναρκωτικών καθώς επίσης και από τη χρησιμοποίηση χώρων απόκρυψης και συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ταξί), προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους των μελών της οργάνωσης, επαγγελματικής υποδομής, προς αποκόμιση σημαντικού ύψους κερδών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται 113 ακόμα περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης σε διάφορα άτομα στις περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας, κάτι που δείχνει και τον όγκο των ναρκωτικών που έχουν διακινήσει… Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER