Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ: Είχαν μαζί τους στειλιάρια

 
 
Καταθέτει ο έκτος μάρτυρας για την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ. Αναγνώρισε τους δράστες και περιέγραψε όσα συνέβησαν
 

Στην εξέταση του έκτου κατά σειρά μάρτυρα για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013 προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, που ερευνά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο ηλεκτρολόγος-συντηρητής και ένα από τα θύματα της επίθεσης, Κ. Καραμπέρης, περιέγραψε τα όσα έλαβαν χώρα, αναγνωρίζοντας και αυτός με τη σειρά του ορισμένους εκ  των δραστών στα πρόσωπα κατηγορουμένων.

 

"Κρατούσαν αντικείμενα στα χέρια τους. Στειλιάρια και ματσούκια, ήταν παρατεταγμένοι μπροστά 7-8. Είχαν πάνω προσαρμοσμένα καρφιά, βίδες, ελάσματα. Κάτι που μου έκανε εντύπωση, ήταν ένα σαν δρεπάνι, το χρησιμοποιούν σε γεωργικές εργασίες. Τους έβλεπα μπροστά μου, ο φωτισμός δεν ήταν μεγάλος, αλλά ήταν καλός. Σε δύο μέτρα ξεχωρίζεις τα πάντα. Οι άλλοι είχαν πέτρες, στειλιάρια. Κάποιοι φορούσαν κράνη, όχι όλοι. Ηλικία είχαν από 20 έως 40" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος απειλήθηκε με στειλιάρι στο λαιμό καθώς και ότι, για να προστατεύσει το κεφάλι του, προέταξε τα χέρια του, με αποτέλεσμα να σπάσει το ένα. Όπως υποστήριξε, οι δράστες είχαν μεγάλη ένταση μέσα τους: "Έβλεπες άνθρωπο με θυμό, να θέλει να προκαλέσει κάτι. Βγήκε μπροστά ο Πουλικόγιαννης και άρχισαν να βρίζουν και αυτοί και το πλήθος. "Παλιοκομμουνιστές, εδώ θα πεθάνετε, θα σβήσετε από το λιμάνι, θα σας γαμήσουμε τις μάνες. απόψε εδώ θα πεθάνετε."

Όσο για τη στάση της Αστυνομίας, ανέφερε πως οι αστυνομικοί δεν πλησίασαν, αν και υπήρχαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ μόλις μερικά μέτρα μακριά, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση. "Μετά ήρθε ασθενοφόρο και φύγαμε. Δεν θυμάμαι τι πλήρωμα είχε το περιπολικό, μιλούσαν στο ασύρματο" εξήγησε.

Η δίκη συνεχίζεται.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER