Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πάνω από 43 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σε φορτηγό

 
 
Η ποσότητα ήταν κρυμμένη σε ειδική κρύπτη του φορτηγού και εντοπίστηκε στην Πάτρα, ενώ τελικός προορισμός ήταν ο Ασπρόπυργος, όπου συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος
 

Τεράστιο φορτίο κοκαΐνης αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα κατέκλυε τις πιάτσες των ακριβών “γούστων” σε Κολωνάκι και παραλιακή, κατασχέθηκε σε επιχείρηση του Λιμενικού σε Πάτρα και Ασπρόπυργο.

 

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών από  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, έλεγχος σε φορτηγό με επικαθήμενο, το οποίο είχε εκφορτωθεί  σε φέρρυ μπόουτ προερχόμενο από λιμάνι της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 43,527.04 Κgr, ενώ συνελήφθησαν οι 41χρονοι οδηγός και  συνοδηγός του φορτηγού και οι δύο Έλληνες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Μετά από σχετική ενημέρωση και εντολή αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οργανώθηκε και ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά μέρους της ποσότητας της ανωτέρω ναρκωτικής ουσίας από τον 41χρονο συλληφθέντα οδηγό στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου συνάντησε έναν 42χρονο αλλοδαπό άνδρα, προκειμένου πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράδοση και κατά την οποία συνελήφθη ο συγκεκριμένος άντρας ως παραλήπτης του φορτίου, ενώ στη συνέχεια, σε κατ' οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθη και μία 40χρονη Ελληνίδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, ενώ κατασχέθηκαν η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας και το φορτηγό. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί όλο το εύρος του κυκλώματος.

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER