Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Σπείρα εξαπατούσε ελαιοπαραγωγούς και τους έκλεβε το λάδι

 
 
 
Εξαπατούσαν όσους έβαζαν αγγελίες στο διαδίκτυο και τους έκλεβαν τα προϊόντα τους αφού τους έβαζαν να τους τα πάνε στον καταυλισμό στο Ζεφύρι
 

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες εμφανιζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές σε πωλήσεις εμπορευμάτων και αντικειμένων που είχαν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικές αγγελίες του διαδικτύου.

 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στον Καματερό, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, τρείς Ρομά, ηλικίας 23 και 37 ετών καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους και επιτηδευματίες.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου από ελαιοπαραγωγούς του Πύργου και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Ακολούθως, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και τους άρπαζαν τα εμπορεύματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν αυτή την μεθοδολογία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus