Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Θεσσαλονίκη: Λήστευε ηλικιωμένες, ρίχνοντας υπνωτικά στο ρόφημά τους

 
 
Η 38χρονη κατηγορούμενη έμπαινε στα σπίτια προσποιούμενη την πωλήτρια αρωμάτων και έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό της
 

Προσποιούμενη την πωλήτρια, γυναίκα έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων στη δυτική Θεσσαλονίκη και, αφού προηγουμένως έριχνε υπνωτικά στα ροφήματά τους, άρπαζε χρήματα και είδη αξίας. Ως δράστις ταυτοποιήθηκε 38χρονη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η δράση της εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου.

 

Όπως προέκυψε, η κατηγορούμενη, με το πρόσχημα ότι πουλάει αρώματα, επισκέφθηκε -κατά τους δύο τελευταίους μήνες- μία 72χρονη και μία 66χρονη, στα Διαβατά. Διαφημίζοντας την υποτιθέμενη πραμάτεια της και όσο βρισκόταν μέσα στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, με τα οποία έπιανε -στο μεταξύ- κουβέντα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, η 38χρονη, χωρίς να γίνει αντιληπτή, φέρεται ότι τοποθέτησε άγνωστη υπνωτική ουσία στο νερό ή τον καφέ των ανυποψίαστων γυναικών. Όταν αυτές έχασαν τις αισθήσεις τους, ανενόχλητη έψαξε τα σπίτια, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, από την 66χρονη πήρε 1.750 ευρώ.

Αστυνομικοί σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα θύματα, ειδικά εάν πρόκειται για άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και ασθενείς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER