Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες κατά Συρίγου

 
 
Ερευνάται η ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος του καθηγητή του Παντείου
 

Προκαταρκτική αυτεπάγγελτη εξέταση για τις αφίσσες που έχουν τοιχοκολληθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και στρέφονται κατά το πανεπιστιακού Άγγελου Συρίγου, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

 

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χειριστεί την υπόθεση, καλείται να διερευνήσει κατά πόσο έχει τελεστεί το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις. Κι αυτό γιατί οι αφίσσες που έχουν τη φωτογραφία του Αγγ. Συρίγου, φέρουν και τη φράση "Αυτός είναι ο φασίστας".

Αναβολή για την επίθεση

Να σημειωθεί πως σήμερα είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δεύτερη κατά σειρά δίκη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή εξω από το Παντείο τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τον εντοπισμό του δεύτερου κατηγορούμενου. Τελικά η υπόθεση ανέβαλε λόγω παρέλευσης του ωραρίου για την 19η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο φοιτητής είχε κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής.

 
Περισσότερα: Δικαιοσύνη

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER