Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Έκκληση Τζιτζικώστα να απομακρυνθούν όλοι οι κάτοικοι

 
 
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας από όλους τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες απομάκρυνσης. Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ (Vid)
 

Στο σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα στο Κορδελιό βρέθηκε ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του. Όπως ανέφερε “ο  καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Εμείς δεν συνιστούμε σε κανέναν που βρίσκεται εντός της ζώνης εκκένωσης να βρίσκεται στο σπίτι του ή σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης”.

 

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται εντός της ζώνης, ενώ κατέληξε λέγοντας πως είναι “η πρώτη φορά που γίνεται σε περίοδο ειρήνης στη χώρα μας, μια τόσο μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης. Δεν είναι άσκηση και είναι μια προληπτική διαδικασία που γίνεται με σχεδιασμό”.

Αναφερομένος στα μέτρα ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ, συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός, διευκρίνισε ότι "δεν είναι υπερβολικά γιατί θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε αστικό ιστό, υπάρχουν δίκτυα φυσικού αερίου και δεξαμενές καυσίμου οπότε αν γίνει ένα λάθος μπορεί να έχουμε μείζον ατύχημα".

"Τηρούμε επακριβώς αυτά που λένε τα ΝΑΤΟϊκά εγχειρίδια, που σ’ αυτή την περίπτωση για τέτοια βόμβα με τέτοια εκρηκτικά προβλέπουν ζώνη ασφαλείας 1,9 χλμ" συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί περνούν από σπίτια και καταστήματα για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της περιοχής είναι αυξημένη ενώ δυνάμεις της τροχαίας βρίσκονται επί τόπου για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση απενεργοποίησης και μεταφοράς της βόμβας αναμένεται να ξεκινήσει στις 10.

Φωτό/Video: sooc.gr/thestival.gr

 
Περισσότερα: Βόμβα στο Κορδελιό

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER