Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα

 
 
Το κύκλωμα, που δρούσε για 3 χρόνια, είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον 13 παράνομες υιοθεσίες και για κάθε περίπτωση χρέωνε 6.000-8.000 ευρώ
 

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης μεγάλο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα που δρούσε στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια, είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον 13 παράνομες υιοθεσίες και για κάθε περίπτωση χρέωνε 6.000 έως 8.000 ευρώ.

 

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Κατερίνης είχαν εντοπίσει κατά καιρούς μεμονωμένες περιπτώσεις και συγκεκριμένα δύο, όμως από την έρευνα κατέληξαν πως και για τις 13 περιπτώσεις που μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν, υπεύθυνο ήταν αυτό το κύκλωμα των Βουλγάρων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος ήταν ένα ζευγάρι από την Βουλγαρία που ζούσε στην Κατερίνη και άλλα 4 μέλη που “στρατολογούσαν” τις εγκύους από την Βουλγαρία, εντοπίζοντας περιπτώσεις γυναικών που βίωναν δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν.

Στη συνέχεια, όταν ήταν να γεννήσουν τις έφερναν σε ιδιωτικές ή δημόσιες κλινικές της Κατερίνης και αφού τους έδιναν το μικρότερο μερίδιο σε χρήματα, έπαιρναν τα νεογέννητα μωρά τα πωλούσαν σε ζευγάρια Ελλήνων που στο μεταξύ είχαν εντοπίσει ως ενδιαφερόμενους.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάιο του 2015, οι δράστες ενέχονται συνολικά σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν 6 παράνομες υιοθεσίες σε περιοχές της Αττικής, 4 στην Κατερίνη, δύο στην Ξάνθη και μία στις Σέρρες.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 44 ετών, όλες τους από την Βουλγαρία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER