Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους από τα θερμαντικά μέσα

 
 
Μόνο πέρυσι προκλήθηκαν 972 πυρκαγιές σε σπίτια από τζάκια και ξυλόσομπες με δεκάδες θύματα - Την τελευταία 6ετία είναι εκατοντάδες τα θύματα της “φθηνής” θέρμανσης
 

Σε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού προχωράει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική για τη χρήση των θερμαντικών μέσων και τους κινδύνους που υπάρχουν, καθώς ειδικά την τελευταία 6ετία των μνημονίων εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη  ζωή τους και χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τζάκια, ξυλόσομπες, ηλεκτρικές σόμπες και μαγκάλια...

 

Μόνο πέρυσι,  προκλήθηκαν 972 πυρκαγιές σε σπίτια από τζάκια και ξυλόσομπες, με δεκάδες θύματα. Βεβαίως, η Πολιτεία, αντί να τυπώνει αφίσες για το κακό που πράγματι κάνουν τα αυτοσχέδια θερμαντικά μέσα και τα μέσα “φθηνής” θέρμανσης, οφείλει να λύσει το πρόβλημα που εκείνη εξ αρχής δημιούργησε εδώ και έξι χρόνια... με τη βαριά φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης που κατάντησε είδος προς εξαφάνιση στα σπίτια της χώρας αυτής εδώ και πολλά χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος παραχώρησαν σήμερα, συνέντευξη Τύπου, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με θέμα την κοινή δράση της ΓΓΠΠ και του Π.Σ. για την εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με οδηγίες προστασίας προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα και χριστουγεννιάτικα είδη.

 

Αιτία της συνέντευξης Τύπου αποτέλεσε το γεγονός ότι, την τελευταία πενταετία, σημειώνεται τους μήνες των εορτών μια  σημαντική αύξηση των αστικών πυρκαγιών σε καταλύματα , λόγω της εκδήλωσης περιστατικών από τη χρήση θερμαντικών σωμάτων και τζακιών. Μόνο την περσινή χρονιά, ο αριθμός αυτών των πυρκαγιών ανήρθε στα 972 περιστατικά σε σύνολο 7.693 περιστατικό για ολόκληρο το έτος.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν δύο ψηφιακές αφίσες και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με σχετικές οδηγίες προστασίας και συμβουλές ορθής χρήσης διάφορων θερμαντικών μέσων και εορταστικού εξοπλισμού, για την καλύτερη προετοιμασία όλων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ατόμων, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

 

Οι αφίσες και το φυλλάδιο με τις οδηγίες προστασίας, έχουν αποσταλεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους, καθώς και σε Περιφέρειες και Δήμους, για  την ανάρτησή τους στις οικείες ιστοσελίδες και κάθε περαιτέρω χρήση, ενώ θα προβάλλονται και στις οθόνες των σταθμών του μετρό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Στο πλαίσιο δε της ήδη αναπτυσσόμενης προσπάθειας ενσωμάτωσης των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, στο σχεδιασμό της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, το υλικό θα αξιοποιηθεί και από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), προκειμένου να προσαρμοστεί και διανεμηθεί στα άτομα με αναπηρία όρασης και περιορισμένη όραση.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER